tiistai 7. huhtikuuta 2015

Mitä on pomade?

Ajattelin, että koska ainakin minulle pomade on melkoisen uusi tuttavuus, ja luvassa on tältäkin tuotealueelta testauksia, on varmasti hyvä käydä vähän läpi, mitä se oikeastaan on.

Pomade on hiustenmuotoilutuote, joka on kehitetty jo 1900-luvun alussa. Se on rasvainen, vahamainen tökötti, jonka tarkoituksena on tehdä kestäviä ja kiiltäviä kampauksia. Alkujaan pääainesosana oli karhunrasva. 

Pomade ei kuivu, niin kuin hiusvahat, joten sitä kautta se tuo kiiltoa ja uudelleenmuotoiltavuutta hiuksiin. Pomade oli suosittua eritoten 1900-luvun puolessa välissä. Sen ajan nuorisomuotiin kuului juuri tällaiset kiiltävät ja "rasvaiset" kampaukset. Tyypillisiä kampauksia ovat pompadourit, ja erilaiset muut "tortut", sekä ihan vain taaksesliipattu tukka.
Murray's pomade on ensimmäisiä pomadeja, ja on säilyttänyt ulkonäkönsä 1920-luvulta asti
Pomadelle tyypillistä on sen kestävyys, ja se tehdään yleensä vaseliinilla. Vaseliini taas tekee sen, että pomade vaatii muutaman pesun ennen kuin se lähtee kokonaan tukasta. Nykyään on tosin kehitetty myös enemmän vesiliukoisia pomadeja, jotka lähtee helposti pesemällä pois. Tämä kannattaa huomioida pomadea valitessaan. Jos ainesosaluettelo alkaa sanalla "water", tietää että ei mene kovaksi taisteluksi, jos sen pois kuontalostaan haluaa. Jos taas ensimmäisenä on "petrolatum", on tuote vaseliinipohjainen, ja vaatii muutaman pesun tai ainakin syväpuhdistavan shampoon jotta olet aineesta vapaa.

Luulen että tässä on riittävästi tietoa lähteä pomaden taipaleelle. Netti on toki pullollaan tietoa, ja jos haluaa kaivaa lisää esimerkiksi historiasta, niin eikun googlettamaan. 
Parrakas Mies kirjoittelee saatavilla olevista pomadeista pikkuhiljaa testejä ja kokemuksia. Jos jotain oleellista jäi kertomatta tai faktoissa olisi korjattavaa, niin pyydän, että kirjoitat kommenttikenttään täydennystä!

Parrakas Mies

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti