perjantai 3. huhtikuuta 2015

Partasi kasvaa muiden suuhun!

Parta on nyt muotia. Maailmalla se on ollut jo hetken aikaa, on keksitty "lumbersexual", ja meillä Suomessa tietenkin perässä, "metsuriseksuaali"...

Vastareaktionkin partamuoti on jo saanut aikaan, olenpa jo lukenut somesta parrakkaan nuoren miehen kuvasta kommentin "rupee vituttaan noi siistitukkaset partahomot." Niin, tähän se aina menee, joka trendissä.

Minä kasvatin parran, koska pystyin siihen.

Olen pitänyt partaa nyt toista vuotta. Aiemmin pidin sänkeä, kunnes rohkenin kokeilla että tulisiko sieltä oikein partakin. Pitkän aikaa trimmasin partaani n. 12 milliin, ja viikset pidin 8mm pituisina. Nyt muutaman kuukauden ajan olen vain antanut sen kasvaa, ja siistinyt hiukan rajoja ja viiksiä, jotta puhe ja syöminen onnistuu.


Koko parrakkaana oloni ajan olen kuullut vertailuja eri parrakkaisiin ihmisiin, ja partani on herättänyt keskustelua ja kommentteja. Nyt kun olen alkanut kasvattaa pitempää naamakarvaa, olen kuullut että näytän jopa pelottavalta. Tai Gösta Sundqvistilta... mutta on Gösta kai parempi kuin Markus Kajo, jonka vertauksen aiemmin kuulin. 


Parta on samanlainen "yleinen riista" kuin on esim. tatuoinnit. Kaikki enemmän tatuoiduthan tietää että tatuoinnit on asia, jota joidenkin mielestä saa tulla kommentoimaan tai jopa koskemaan, vaikka ei olisi koskaan tavattu. Vaatetta ruvetaan nostelemaan tatuoinnin edestä pois, "näytä mihin se jatkuu!"... Yhtälailla monien mielestä parta on kasvatettu kaikille kommentoitavaksi tai jopa kosketeltavaksi. Harvoin ihmiset kommentoivat spontaanisti esimerkiksi tuntemattoman hiuksia sanoen "onpas sulla pitkät hiukset", tai "leikkaisit hiuksesi lyhyemmäksi, voisit nuorentua 20 vuotta!", mutta parta on jotenkin helpommin lähestyttävissä... vaikka pelottava onkin... 


Enkä kirjoita tätä siksi, että kommentointi häiritsisi minua piirun vertaa, tai itkisin kun ehkä näkyvintä osaa kehossani on kommentoitu, vaan olen vain todennut mielenkiintoisena ilmiönä, että parta puhuttaa ja herättää ajatuksia ja mielipiteitä hyvin herkästi monissa ihmisissä! Ja oikeastaanhan se on vain hienoa!


Mutta "partahomo" vai "metsuriseksuaali"...
 

Parrakas Mies!Gösta, Kajo, mitä näitä nyt on...

2 kommenttia:

  1. Kommentointi on kyllä lähes päivittäistä kun parran kasvattaa sängestä eteenpäin.

    VastaaPoista
  2. Kommentointi on kyllä lähes päivittäistä kun parran kasvattaa sängestä eteenpäin.

    VastaaPoista