perjantai 24. huhtikuuta 2015

TESTISSÄ: OAK Beard Wash
Ennen vanhaan partaa kasvatettiin ja hoidettiin kuin mies. Annettiin olla.
Nykypäivän parrat saavat vastaansa samanlaista ennakkoluuloa toisinaan, kuvitellaan että sieltä tippuu suurinpiirtein puolikas sämpylä, ja että se haisee tiskirätiltä. Mutta onneksi nykyään osataan nämä hommat paremmin.
Kun halutaan pitää oikeasti huolta omasta hygieniastaan, on todella tärkeätä pestä sitä leukaa. Päivän aikana siihen tarttuu aamiainen, lounas, päivällinen, aski tupakkaa, puoli litraa kahvia, vaikka mitä. Ole siinä nyt sitten tyylikäs ja huoliteltu. Sellaiseen tarvitaan kunnon pesu. Sekä saippua. Ja mikäs sen parempi kuin vaikka tämän OAKin partasaippua.
No, miksi ei voisi käyttää sitä samaa saippuaa kuin esim. naamapesuun käyttämäänsä? Koska on kiva että se saippua on tehty juuri partakarvoja ajatellen. Nämähän ovat vähän erilaisia karvoja kuin hiukset, saati sitten että pelkällä saippualla pesisi. Ja OAK meinaa, että tämä heidän saippuansa vahvistaa partakarvoja ja hoitaa samalla ihoa karvan alla.
Saksalaisesta saippuastahan keksisi vaikka minkälaista leukaa, mutta en taida lähteä siihen... Berliiniläinen OAK on pieni partatuotteita valmistava yritys, itseasiassa heillä on valikoimassaan kolme tuotetta; partaöljy, partaharja ja tämä partasaippua. He kertovat valmistavansa kaikki tuotteensa luonnollisista aineista, yhteistyössä parturi-kampaajien kanssa.
Jo paketti on berliiniläisen tyylikäs. Vanhaa parturistailia. Tulee heti vähän laadukkaamman tuotteen vaikutelma. Kun ensimmäisen kerran pumppasin tätä kämmenelle, huomasin että tavara ei ole ihan niin paksua kuin tavallinen saippua tai shampoo, tämä on melko juoksevaa. OAK myös meinaa, että yksi, max. kaksi painallusta riittää, ja kai se riittääkin, mutta vaahtoamaan tätä ei kunnolla ainakaan yhdellä painalluksella saa. Mutta toisaalta, tuotteen litrahinta on kuitenkin keskiverto-linnasaippuaa kalliimpi, niin ei tätä kauheasti enempää raaskikaan pumppailla... Ja taas toisaalta, mitä sitä ei partansa eteen tekisi.
Tuoksua etsin pitkään. Tuli mieleen appelsiini, sitten kola, mutta OAK sanoo tässä olevan greipin aromi. Okei, voi olla niinkin, joka tapauksessa melko raikas tuoksu tässä on. Parta jää tuoksumaan ja tuntuu puhtaalta.
Tämä saippua on tehty kokonaan luonnollisista aineista, ja saippua on saanut saksalaisen BDIH-sertifikaatin, joka meinaa sitä että tässä käytetyistä raaka-aineista vähintään 15 on luomutuotannosta peräisin, eli hellii varmasti karvaa ja nahkaa.
Joka tapauksessa, suosittelen kaikille vähänkään sänkeä parrakkaammille miehille säännöllistä partasaippualla pesua, onko se sitten juuri tämä OAKin tarjoama vaihtoehto, miksei, eettisyyttä tässä ainakin riittää.  Mutta tärkeintä on, että peset. Ja asiaankuuluvilla tuotteilla.


Parrakas Mies suosittelee OAKin saippuaa kaikille muidenkin kuin luonnon kanssa kontaktiin haluaville partasuille!


5 kommenttia:

 1. OAK kyllä toimii, toi greipin tuoksu on omaan ( kaiketi kumppaninkin) nenään oikein miellyttävä. Oon huomannut että kyllä toi vaikuttaa myös ainakin karkeemman mallisessa parrassa siihen pehmeyteenkin, ei oo ihan luokkaa katuharja. Blogista sen verran että olen tämänkaltaista settiä etsinyt jo hetken , tätä on kyllä mukava lueskella aamulla ja katella tipsejä parranhoitoon!

  VastaaPoista
 2. Juu tuoksu on kyllä mukavan raikas. Ei tarvitsekaan olla mikään "miehisen" tunkkainen, kun esim. jotkut noista partaöljyistä on vähän sitä osastoa... Kiva kun tykkäät lukea blogiani, kiitos! Toivotaan että jatkossakin tulee mielenkiintoisia tekstejä! Hyvät viikonloput!

  VastaaPoista
 3. Itse olen käyttänyt Beardbrandin Tree Ranger -partashampoota, ja nyt noin kuukauden säännölisen käytön jälkeen olen huomannut että oma partakarvani on sellaista, että shampoo kuivattaa kovasti. Muuttuu kuivaksi koppuraksi, joka herkästi katkeilee. Henk.kohtaisia eroja naamakarvoituksen suhtautumisessa shampooseen lienee voi olla paljon? Nyt olen päätynyt siihen että käytän shampoota satunnaisesti, jos ollenkaan. Pesen toki, mutta vain pelkällä lämpimällä vedellä. Ja pehmeyttä karvaan saan käyttämällä välillä pelkkää parralle tarkoitettua hoitoainetta. /Ville V.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen huomio! Itseasiassa kommenttisi johdosta teen itsekin kokeilua nyt, että jätän muutamaksi päiväksi pesemättä, niin kokeillaan muuttuuko parran vointi. Olen kyllä käyttänyt tätä OAKia pitkään ja säännöllisesti, enkä ole todennut kuivumista, kun vasta nyt muutaman viime viikon aikana. Joten se voi johtua jostain muotoiluaineestakin, tai jopa lämpimistä ilmoista?? Mutta se on jokatapauksessa totta, että kaikilla on yksilöllinen partakarvapohja, ja se käyttäytyy kaikilla vähän erilailla. Mutta katsotaanpa mitä parralle nyt tapahtuu kun jätän säännöllisen saippuoinnin pois.

   Poista
 4. Terve!
  Ihan uteliaisuudesta kyselen, millaisia tuloksia sait saippuatauosta?

  VastaaPoista