perjantai 10. huhtikuuta 2015

TESTISSÄ: Reuzel High Sheen Pomade
Pomaden maailma on minulle suhteellisen uusi. Olen käyttänyt aiemmin vahaa saadakseni lyhyen ja nykyään valitettavan ohuen tukkani ojennukseen. Nyt minulle suotiin mahdollisuus päästä testaamaan kyseisiä tuotteita, ja kokeilenkin ensimmäisenä tätä hollantilaisen Schorem-parturiliikkeen kanssa yhteistyössä tehtyä amerikkalaista pomadea.
Tämä punainen purkki on Reuzelin vesiliukoinen versio, ja olen käyttänyt tätä nyt viikon verran.
Purkki itsessään on jo hyvännäköinen, hyvin onnistunut design tällaiseen miehille suunnattuun tuotteeseen. Ihmettelin purkin kokoa, kun sen ensimmäisen kerran käsiini sain, ajattelin että tässähän on hyvin tavaraa, mutta käytön myötä selvisi, että suhteessa siihen kuinka paljon tätä tukkaan lutrataan, ei kokokaan niin järisyttävä ole.
Eikun käyttämään. Kun avasin kannen, ensimmäisen huomionarvoinen seikka oli mieletön tuoksu. Makea, mutta hyvin miellyttävän tuoksuinen. Olisin voinut nuuhkia tätä kauemminkin, ja onkin kiva saada tämä tuoksu aina väliajoin päivän mittaan tukasta nenäänsä. Tässä pomadessa tekstuuri on vähän kumimainen, mutta helposti otettava. Eli tavara ei ole kovin kovaa, siitä vain sormenpäillä sipaisu ja hierotaan kämmeniin. Sitten levitetään tukkaan. Niin kuin sanottua, minulla ei ole kovin pitkä tai tuuhea tukka, mutta tätä sai ottaa aika monta kertaa lisää, että saatiin katettua sillä koko frisyyri.

Levitin siis tukkaani haromalla hiuksiani kokoajan taaksepäin, varmistaen että pomade levittyy kaikkialle hiuksiin ja kun tuntui että tavaraa on tarpeeksi, otin kamman ja rupesin sillä muotoilemaan tukkaa. Tämä kovettuu hetken päästä jonkun verran, joten on ehkä hyvä että ensin levitetään kaikkialle hiuksiin, pidetään pieni tauko, pestään vaikka kädet, ja sitten ruvetaan käymään kammalla läpi, näin saadaan se jämähtämään haluttuun muotoon. Ainakin tässä pomadessa se toimi hyvin. Kampa liukuu hyvin läpi tukan ja tätä on helppo käsitellä myös päässä! Tämähän toimii!
Mitään kummoista en itse lähtenyt muotoilemaan, tortun sijasta leivoin vain tukkaa taaksepäin. Pompadourit jääköön tuuheatukkaisemmille... Mutta tällä sai ihan rouhean tyylin tähänkin tapaan! Alan ymmärtämään miksi pomade-kampaukset ovat taas nousussa, kiiltävä kammalla viimeistelty tukka näyttää ihan tyylikkäältä!
Purasiko se rasvamontun pomade-kärpänen nyt...

Olen ymmärtänyt että monissa hyvissä pomadeissa on tyypillistä että päivän aikana se antaa muotoilla tukan uudestaan, kuitenkaan menettämättä pitoa. Tästä ei ehkä ihan siihen ole, lisäämättä tavaraa hiuksiin. Jouduin jossain vaiheessa päivää laittamaan tukkaan lisää tätä tavaraa jotta sain hiukset uudelleenmuotoiltua. Johtuisikohan vesipohjaisuudestaan, veikkaan...
Jokatapauksessa, vesiliukoisuutensa johdosta tämä on helppo pestä pois, ja lähteä seuraavana päivänä puhtaalta pöydältä uuteen muotoiluun.

Yhteensummattuna kaiken kaikkiaan loistava tuote ja uskoisin että hyvä valinta ensimmäiseksi pomadeksi! Antaa hiuksiin mukavan kiillon ja maltilliseen kampaukseen myös hyvää pitoa! Ja se tuoksu... Huomaan availevani purkkia välillä vain haistellakseni sitä...

Parrakas Mies suosittelee Reuzelin High Sheeniä kaikille pomaden maailmaan astuville ja jokaiselle rasvikselle arkikäyttöön!


Reuzel High Sheen Pomade Dick Johnsonin verkkokaupasta!

Reuzelin kotisivut


6 kommenttia:

 1. Jos Reuzelin tuoksu miellyttää, niin kokeilepa Suavecitoa. Hyvin erilainen tuoksu, mutta paras mitä olen koskaan nuuhkinut (ja olen kokeillut P-A-L-J-O-N pomadeja). Jäi lemppariksi ensikokeilulla. Mainio pomade, ei kaikista paras, mutta kaikista paras tuoksu.

  VastaaPoista
 2. Okei, kiitos Jukka. Pitää päästä testaamaan! Mikä pomade on mielestäsi paras?

  VastaaPoista
 3. Vaikea sanoa. Niistä on tullut jonkinlainen "harrastus", kun jotenkin sitä vaan ostaa uusia vaikka monia hyviä on jo plakkarissa. Reuzelin vihreä pänikkä, eli se öljypohjainen on kyllä parhaimpia kokeilemiani. Suavecito toinen lemppari, siitä tulossa sitä jämäkämpää versiota kohta kokeiluun, samoin pari Daxin pomadea. Kai tääkin joku sairaus on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen itseasiassa testannut jo sitä vihreääkin Reuzelia tämän jälkeen, ja ilman pitkää pomade-historiaa pidin sitä todella hyvänä, pitää käyttää sitä vielä tovi ja kirjoitella sitten siitäkin jossain vaiheessa tänne! Sairaus tai ei, onhan tuo pomade-maailma ihan mielettömän kiehtova! Samoin kuin nuo partagrooming-tuotteet. Jotkut rupee kirjoittaan jopa blogia niistä pärähtäneenä...

   Poista
 4. Just näin, ja hieno homma että ryhdyit kirjoittamaan tätä blogia! Kulttuuriteko saada suomalainenkin blogi aiheesta. Itsellänikin on parta, mutta en ihan niin pahasti oo niihin kamppeisiin flipannut, toki partaöljy ja vaha käytössä. Joka tapauksessa siistiä kun aloitit blogin, kiitos ja kumarrus, sir!

  VastaaPoista
 5. Muutaman vuoden myöhässä kommentoimassa tätä blogia, mutta pakko suositella vielä vesiliukoisista pomadeista Prospectors Gold Rush pomadea ja King Brown Premium Pomadea. Molemmissa kunnon pehmeä koostumus ja todella miellyttävä tuoksu. Pieni sipaisu tukkaan riittää ja pitoa löytyy. Uudelleenkin tukan pystyy päivän mittaan muokkaamaan, eli nuo eivät tee sitä ikävää temppua mitä jotkut "uudelleenmuokattavat" pomadet ainakin omalla kohdalla ovat tehneet, eli tukka jämähtää kovaksi takuksi. Suosittelen kokeilemaan!

  VastaaPoista