sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Äideistä parhain asuu meillä

Äitienpäivän alla aloin miettimään äitiyttä.
Minulla on hyvä ja huolehtiva äiti, ja olemme äidin kanssa hyvissä väleissä, soittelemme usein ja puhelut kestää suhteellisen kauan. Meidän perhe käy myös säännöllisesti syömässä äidin luona aina kun aikataulut osuu yhteen. Äiti tekee vuorotyötä sairaanhoitajana ja hänen työpäivät on usein todella raskaita, mutta silti hän jaksaa usein työpäivän jälkeen vielä kestitä ja esim. hoitaa meidän poikaa. Äiti on sitä ahkeraa sukupolvea joka ei millään meinaa jäädä edes sairauslomalle vaikka hyvällä omallatunnolla olisi joskus aihettakin. Äiti tukee valinnoissa ja auttaa kiperän paikan tullen niin hyvin kuin osaa, vaikka rahallisestikin, vaikka viimeisistään. Äiti osaa olla äiti.

Vaimoni tuli äidiksi 2012, ja osasi sen homman heti. Katsoin vierestä kuinka varmoin ottein hän hoisi meidän pientä poikaa ihan alusta asti. Hän tiesi miten toimia pojan rytmin suhteen, syöttämisineen ja päiväunineen, enkä muista hänen epäröineen monessakaan tilanteessa. Vaikka häntä väsytti monesti etenkin pojan vauva-aikaan, hän hoisi vauvan tarpeet urhoollisesti. Minullekin hän opetti hienosti miten sellaisen käärön kanssa toimitaan.
Sama tahti on jatkunut siitä asti. Samalla kun hän laittaa jo edellisiltana vaatteet valmiiksi pojalle seuraavaa päivää varten, tekee pojan herättyä hänelle aamupesut, laittaa aamupalan, huolehtii hänen vessassa käynnit, vie päiväkotiin ja menee itse kouluun, tulee koulusta, hakee lapsen päiväkodista, tekee ruuan, leikkii, lukee kirjan, kuuntelee ilot ja murheet, puhaltaa pipin, huolehtii pojan pesut ja lukee iltasadun, jotenkin ihmeellisesti tähän samaan rumbaan pesee vielä koko perheen pyykit, viikkaa kaikkien vaatteet kaappeihin, vaihtaa lakanat, suunnittelee kauppalistat, keksii huomisen ja ylihuomisen ruuat, huolehtii koiran syömiset, käy sen kanssa pihalla ja huolehtii että kaikki talouden juoksevat asiat tulevat hoidetuksi. Voin vain olla kiitollinen että olen saanut pojalleni tuollaisen äidin, en keksisi parempaa. 
Kiitokseksi yritän olla hyvä aviomies ja isä, ja osallistua näihin asioihin niin hyvin kuin vain suinkin osaan. On vain hetkiä kun huomaan että vaimoni tekee paljon paljon enemmän, eikä osaa aina kertoa kuinka paljon sitä arvostaa. 
Minä arvostan sinua, olet mieletön äiti ja ihana vaimo, kiitos! 

Hyvää äitienpäivää! Ei me pärjättäisi ilman teitä.

Parrakas Mies

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti