tiistai 19. toukokuuta 2015

TESTISSÄ: Avere la Barba-parranhoitotuotesarjaTämä parranhoito on mielenkiintoista. Tuotteiden kautta törmää mitä erilaisimpiin tarinoihin ja ihmishahmoihin. Tällä alalla ei todellakaan ole tylsiä markettituotteita, ainakaan kovin montaa.

Parrakas Mies sai mielenkiintoisen tehtävän, testata italaisen parranhoitosarjan, jota ei ole vielä otettu Suomeen myyntiin, ja sillä ajatuksella, että kannattaako ottaakaan.

Avere la Barba on siis Trevisolainen parranhoitotuotteita valmistava kolmen miehen yritys, jolla on asenne. Kun avaat mustan tuotepakkauksen, jokaisen tuotteen sisällä on manifesti italialaista taloudellista ja yhteiskunnallista taantumaa vastaan! Manifesti muuten päättyy sanoihin "AVERELABARBA is not a fashion. Fashion is an illusion. AVERELABARBA is REALITY".

Minulla on siis käsissäni kolme tuotetta, partashampoo("respiro") 50ml, partaöljy("rugiada") 50ml ja partaharja("anima"). Tuotteet ovat ulkonäöltään pelkistetyn tyylikkäitä. Öljy- ja shampoopulloissa on isot puukorkit ja suhteellisen iso, tummasta kotibè-puusta ja villisiankarvoista tehty ovaalin muotoinen harja on myös näyttävä. Etiketit ei hyökkää silmille ja ovat hyvin hillityt. Näihin ei ole haettu sitä "äijää", mitä monissa tämän sektorin tuotteissa on.

Kun avasin partashampoon(nimeltään siis "respiro", joka on suoraan suomennettuna 'henkäys'), ja haistoin sitä ensimmäisen kerran, ajattelin, että hyhhyh, kenen henkäys tämä on... Ei suoraan sanottuna houkuttanut pestä tällä naamaa jos tämä haju jää. Rupesin tutkimaan tarkemmin mistä tämä shampoo on tehty, ja selvisi että pääraaka-aine on sikuri. Suomessahan on juotu sodan aikaan sikuria yhdessä muodossaan kahvin korvikkeena, kun aitoa ei ollut saatavana. Sikuria kasvaa siis meilläkin, enimmäkseen Etelä-Suomessa. No tätä sikuria on käytetty monessa eri muodossaan tässä shampoossa, ja siitä syntyy kitkerä haju, mutta tämän on ottanut huomioon myös Avere la Barba itse, ja sanookin että ei hätää, haju ei jää partaan, vaan tämän on nimenomaan tarkoitus hoitaa partaa, ja jättää parta hoidetun ja pehmeän tuntuiseksi. "Shampoo with a scent of nature." Juu, ei tässä ainakaan mitään parfyymiä ole ajateltu.
Eikun testaamaan. Toinen miinus tuotteelle siitä että tässä on samanlainen tippalukko kuin öljyssäkin, eli saa hakata muutaman kerran kämmeneen jotta oikea määrä shampoota saadaan levitettyä. Tämä kuitenkin vaahtoutuu ihan kivasti, haju tosin on edelleen aika erikoinen, mutta kun tämä on huuhdeltu pois, ei tuoksu tosiaan jää, vaan parta tuntuu ihan raikkaalta ja pehmeältä, niinkuin luvattua.

Partaöljy("rugiada"='aamukaste') on täsmälleen samannäköinen ja -kokoinen pullo kuin shampoo. Avasin pelonsekaisin tuntein tämän, ja haistoin varovasti... Jaa, tämä onkin ihan raikas tuoksu. Tässäkään ei sitä "äijää" ole edes tuoksussa, mutta eihän sitä aina tarvitse ollakaan. Jos 50ml on partashampoopulloksi melko vähän, on tämä muihin partaöljypulloihin verrattuna suhteellisen iso.
Tässä pääraaka-aineina on käytetty sikuriöljyä, arganöljyä ja auringonkukkaöljyä. Eli hoitavaa ja vitamiinipitoista tavaraa kaikki tyynni. Öljy levittyy helposti ja tuntuu hyvältä. Tuoksu jää partaan, mutta ei liian voimakkaasti. Kun tätä pitempään haistelee, tulee kyllä vähän mieleen joku aurinkorasva tai muu voide. Tuoksu on siis ihan miellyttävä, mutta ei ehkä minun makuuni. Tai en haluaisi tältä aina haista.

Partaharjasta("anima"='sielu') sen verran, että istuu hyvin käteen, ja tekee harjan tehtävän. Tämä on siis hyvin samanlainen kuin OAKin partaharja, jonka testasin aiemmin. Samat villisiankarvat "hieroo" ihoa, ja Avere la Barba onkin sitä mieltä, että missään nimessä ei saa partaa käsitellä kammalla, vaan aina harjalla, koska varsinkin kiharassa parrassa kampa katkoo ja repii karvoja, ja tämä on jossain määrin ihan totta.

Jätin tahallani käyttämättä hoitoainetta testiviikon ajaksi, ja parta pysyi silti pehmeänä .Viikon käytön jälkeen huomasin kuitenkin että tuuheus parrasta oli kadonnut. Italian kaverit ovat kuitenkin saaneet laitettua shampooseen ja öljyyn toimivat ainesosat pehmeyttä ajatellen.
Tuote ei silti ole täysin mieleeni. Toivoisin kovasti etenkin tuoksuun vielä muutoksia, vaikka muuten tuote toimiikin. Ja hoitoainetta tämäkin parran rinnalle huutaa.
Jos minulta kysyttäisiin, ostaisinko tätä tuotetta itse vapaaehtoisesti tämän testin jälkeen, vastaisin että tuskin. Vaikka Avere la Barban sarja on raikas tuulahdus muuten äijämäiseen ja samantyyppisesti pakattuun tuotesegmenttiin, on tässä kuitenkin sen verran mielestäni miinusta, että nämä asiat eivät kanna loppuun asti. Tuote mielestäni vähän vielä ontuu.
Pidän kuitenkin tämän firman asenteesta, vaikkakin samalla mietin, onko parranhoitotuote toimiva poliittisen kantaaottavuuden väline... Ehkä se Italiassa on! Mutta Väyrysen ei kannata innostua... Muki riittää.

Parrakas Mies kiittää mahdollisuudesta päästä testaamaan meille suomalaisille harvinainen tuotemerkki, suosittelee kaikille Italiassa lomailua, ja Avere la Barbaa miettimään Euroopan markkinoille lähtemistä paremmalla tuoksulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti