perjantai 8. toukokuuta 2015

TESTISSÄ: OAK partaharja ja Big Red Beard Combs "Razor"

Ajattelin kirjoittaa vähän naamankampaamistyökaluista, ja heti kerralla kahdesta! Jollainhan ne naamajouhet on saatava kuriin, ja markkinoilla tälläkin sektorilla on jo vaikka mitä. Kampa on perinteinen siistimisvehje, mutta paljon on harjojakin tarjolla parran sutimiseen.  Seuraavassa kaksi tuotetta mitä itse olen käyttänyt.

Saksalaisen parranhoitotuotteita valmistavan OAKin tuotteista olen aiemmin testannut heidän partasaippuansa, ja se on minulla edelleen päivittäisessä käytössä.
Olen saanut käyttööni myös OAKin partaharjan, joka on tehty villisian harjakarvasta ja kestävästä öljytystä tammipuusta. Vaikkakaan tässä ei ole vartta, on tämä juuri sopivan kokoinen ja käteenistuva, ei missään nimessä liian pieni. Ja onhan tämä tyylikäskin. Tämän tarkoitus on OAKin mukaan parran harjaamisen lisäksi poistaa seasta kuolleita karvoja ja partahilsettä sekä hieroa ja stimuloida ihoa. Hyvin monikäyttöinen siis... Noh, tiedä siitä hieromisesta, karva on aika kovaa, ja minun makuuni se termi olisi enemmänkin "raapii"... Käytän tätä kuitenkin säännöllisen epäsäännöllisesti, ja nykyään enenevässä määrin, kun partaan alkaa tulla muhkeutta. Ihan pieneen partaan en vielä näe tarvetta partaharjalle. Muhkeammassa parrassa on kuitenkin oikeastaan jo helpompi käyttää harjaa kuin kampaa, tämä ei nypi samalla lailla karvoja kuin tavallinen kampa, joten harjan hankkiminen isompipartaiselle miehelle on ihan suotavaa! OAKin partaharja onkin oiva ja varmasti kestävä vaihtoehto harjan valinnassa!

OAK partaharja Dick Johnsonin verkkokaupasta!

Kanadalainen Big Red Beard Combs tekee nimensä mukaisesti kampoja, mutta on heillä valikoimissaan myös mm. partavahaa ja -öljyäkin.
Nämä heidän kammat on tehty käsin puusta, ja omalla laminointityylillään tehty vielä oikeasti kestäviksikin. Heidän tuotteensa ovatkin todella tyylikkäitä, ja tuolla heidän verkkosivuillaan innostuukin joka toisesta tuotteesta!
Olen ymmärtänyt että näitä kampoja tekee yksi kaveri, jota kutsutaan Big Rediksi. Ajatuksen valmistaa näitä kampoja lähti siitä kun hän kyllästyi kampaamaan partaansa muovikammalla, siksi koska se oli tylsä ja teki parran sähköiseksi. Puuseppätaustallaan hän päättikin ruveta valmistamaan partakampoja itse.
Minulla on tämä Razor-malli, jossa on kaksi eri tiheyttä. Sen lisäksi että tämä on hieno, ja tuoksuu hyvältä, niin onhan tällä kiva kammatakin! En ole itse ajatellut sitä parran sähköisyyttä kammatessa muovikammalla, mutta ei sitä tämä ainakaan tee.
Parran kampaaminenhan on vähän erilaista kuin hiusten kampaaminen, jokaiseen karvaan ei tarvitse osuakaan, jolloin tällainen harvempipiikkinen kampa on ihan paikallaan. Tämä ei revi partakarvoja, vaan laittaa partaa muotoon, mikä parran kampaamisen tarkoitus onkin.
Ei muuta kuin valitsemaan omaa kampaansa Dick Johnsonin verkkokaupasta, joka on muuten ainoa joka näitä Suomessa myy.

Big Red Razor Dick Johnsonin verkkokaupasta!

2 kommenttia:

 1. Olen huomannut omasta parrastani, että partaharjan käyttäminen, etenkin ennen parran trimmailua ja muuta näpräämistä, suoristaa todella paljon tehokkaammin jouheni kuin tavallinen kampa. Se kyllä tuntuu myös raastavan parrasta pois öljyt ja vahat melkein, joten ne ehkä kannattaa laittaa vasta jälkikäteen tosiaan ja kammata nätisti kammalla.

  Henkilökohtaisesti ehdottomasti suosittelen partaharjan hommaamista partajehuille, joilla on ongelmia saada ne viimeiset jouhet pysymään muotissa. Mun hius- ja partalaatu on melko ohutta, mutta runsasta ja vaatii voimakkaat muotoilutuotteet.

  Pystytkö aidosti suosittelemaan puista kampaa muovisen tilalle vai ollaanko jo hifistelyn puolella? Big Redit ollut harkinnassa, lähinnä oman turhamaisuuden takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Tuo partaharja-asia on mulla vieläkin kiikunkaakun, käytän silloin tällöin, mutta säännöllisessä käytössä ei ole. Käytän nykyään eniten sellaista rolleria, se on jotenkin näppärä ja tarpeeksi "harva", että parta ei varise lavuaariin... Mutta kokoajan tässä parranhoidossa toteaa jotain uutta, että ehdottomina totuuksina en haluakaan blogissani mitään julistaa, kerron vain kokemuksistani.
   Mutta kyllä semmonen puukampa on parempi kuin muovinen, ehkä siinä on perää, että muovinen vähän sähköistää partakarvaa, ja puinen asettelee ne paremmin. Ja yleisestihän ne on mukavan harvoja myös, ei nypi nekään leukaa! Ja Big Red on tosi makee, sillä kelpaa kampailla vaikka vähän ois yleisöökin... :D

   Poista