tiistai 28. heinäkuuta 2015

TESTISSÄ: The Barber Beard & Moustache Paste

Parrakas Mies sai taas muutama viikko sitten käteensä mielenkiintoisen tuotteen, jota ei vielä täällä Suomen markkinoilla ole! Kyseessä on ruotsalaisen The Barberin oma parran- ja viiksienmuotoilutuote. The Barber on siis Ruotsin Malmössä sijaitseva perinteinen miesten parturiliike, jonka takana on ruotsalainen parturikampaamoketju ja muotoilutuotevalmistaja Larsson & Lange.

The Barber Beard & Moustache paste on siis 75ml pumppupullossa olevaa valkoista muotoilutahnaa, joka sopii sekä parran että viiksien muotoiluun.
Tuoksu on voimakas. Mieleen tulee puu ja savu.
Tahna on melko vahvaa, ja jo toisella käyttökerralla pumpun suuaukko oli hieman tukossa, eli kuivuessaan jämähtää ilmeisesti aikalailla.

Eli, pieni määrä kämmenelle ja hieromaan partaan. Voimakas tuoksu on ensimmäinen asia mikä tulee esille. Ehkä hieman teollinen pohjatuoksu, mutta en lähtisi haukkumaan, tämä on loppupeleissä melko miellyttävä. Tippaakaan makeutta tuoksussa ei ole, mutta omalla sarallaan melko luonteikas. Eikä saanut vaimoltakaan ruttuista nenää.
Ja kyllä, tällä saa molemmat muotoiltua, sekä parran että viikset. Ei tällä viiksiin samanlaista lopputulosta saa kuin viiksivahalla, mutta suun edestä karvat saa pois. Ja parta muotoutuu hyvin. Aikamoista liimaa tämä kyllä on, ja vetää jonkun verran kasaan parran, kiiltoakaan tämä ei partaan tee, mutta yllättävää kyllä, pehmeys suurinpiirtein pysyy! Eikä tämä jätä jäämiäkään partaan seuraavaksi aamuksi.

Tästä on nyt vaikea sanoa, onko tämä huipputuote vai ei. Tämä kun on aivan erilaista tavaraa kuin partavahat ja -balsamit, ja lopputulos on kovin erilainen. Kun partavahan lopputulos on suhteellisen luonnollinen, on tämä enemmän kuin parralle tehty hiusvaha. Voisin kuitenkin kuvitella tätä toisinaan käyttäväni, mutta en syrjäyttäisi tällä partavahaa kuitenkaan.
Ja kun sisällysluetteloakin katsoo, tämä ei noudata sitä samaa luonnontuotekaavaa kuin nämä tutut parranhoito- ja muotoilutuotteet....

Katsotaan kuitenkin jos tämä ilmestyisi Suomen markkinoillekin! Tällä hetkellä sitä voi tilata The Barberin omasta verkkokaupasta.

Parrakas Mies suosittelee tätä silloin tällöin tapahtuvaan vaativaan parranmuotoiluun, ei kuitenkaan päivittäiseen parranhoitoon.


3 kommenttia:

 1. JiiSuominen29.7.2015 13.24

  Terve

  itselläni on suht kihara karvoitus naamassa ja oikeastaan pidänkin siitä että naama on kuin lampaan karvalla. Ja oma ongelma onkin jotenkas se miten saisin sen myös pidettyä kähäkkänä naamassa kun öljyillä pakkaa olemaan sitä vaikutusta että ne yrittää suoristaa karvaa...jatkoa seuraa

  VastaaPoista
 2. JiiSuominen29.7.2015 13.26

  JA sanoit tekstissä että se veti jontekas läjään omaa naam karvoitustasi. Joten aattelin voisiko tällä tuotteella olla kyseisestä ominaisuutta että se ehkä tehostaisi lisää tuotä sähäkkyyttä kiharaan naamaturpaan??

  VastaaPoista
 3. Moro Jii! Mulla on kihara karva kans leuassa, ei nyt ihan ku lampaalla, mutta kuitenkin. En ole ihan varma onko tämä tuote ihan suoraan se vastaus sun haluttuun lopputulokseen, ei tämä suoranaisesti enää kiharra sitä, enemmänkin pakkaa yhteen leukaa. Mutta voi olla että se vähän voisi sitä korostaa. Entäs ootko kokeillut niin, että laitat sen öljyn märkään partaan, ja sitten kuivaat parran föönillä kuivaksi, ilman mitään harjoja tai kampoja apuna käyttäen? Kuvittelisi, että silloin se öljy ei ainakaan suorista karvaa?

  VastaaPoista