keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

TESTISSÄ: Fit For Vikings-tuotesarja/Jökulsárlón

Razormaster toimitti Parrakkaalle Miehelle uusimman ylpeytensä Fit For Vikingsin tuotesarjan 'Jökulsárlón'-tuoksuna.
Fit For Vikings on norjalainen parranhoitotuotteita käsin valmistava sarja, jonka toimitusjohtaja Hjörtur Scheving on kuulemma aito islantilainen viikinki. 
Fit For Vikingsin tuotteita saa monessa eri tuoksussa, ja jokaisella on yhtä vaikea islanninkielinen nimi...
Bárðarbunga, Eyjafjallajökull, Hálendið, Hallormsstaðaskógur, Herðubreið, Hvannadalshnjúkur, Jökulsárlón... Copy+paste on ystävä, en tiedä edes että mistä nuo kaikki kirjaimet näppäimistöltä löytyy, saati lähtisin niitä lausumaan... Onneksi näitä saa tilata verkosta, vois jäädä ostamatta jos kauppiaalta tarvis lähtee nimellä kyselemään...
Parranhoitosarjaan kuuluu partaöljy, partabalsami ja viiksivaha.

Tämä jökur... jokyr... joikul... tämä sininen versio on läpi sarjan tuoksultaan sitruunainen ja raikas. FFV meinaa että tämä taittuu ensin puun tuoksusta sitruunaan, mutta minä en oikein sitä puuta saanut. Ihan hyvä tuoksu kuitenkin.

Partaöljy on 30 ml:n pullossa, ja sen korkki sisältää lasisen annostelupipetin. Öljy hoitaa tehtävänsä oikein hyvin. Kutinaa ei ilmene, ja parta kiiltää. Parran pehmeys on luonnollinen, ei kuivata karvoja. Myös tuuheus pysyy hyvänä leuassa.

Partabalsami on samantuoksuinen, ja tämä oli itseasiassa toinen partabalsami/-vaha, mitä minä olen koskaan käyttänyt. Koostumukseltaan tämä oli kyllä hyvin erilainen kuin ensimmäinen testaamani, siksi käytän tämän yhteydessä mieluummin sanaa balsami kuin vaha. Koostumus on nimittäin hyvin pehmeä, ja jännän rakeinen. Kynttä ei tarvita tämän purkista saamiseen, vaan ronski etusormella pyyhkäisy tekee tehtävän. Kevyt kämmeniin hierominen riittää levittämään rakeet liukkaaksi materiaaliksi, ja se levittyy helposti kauttaaltaan partaan. Mutta kuten arvata saattaa, notkea aine ei myöskään ole kovin muotoileva. Jonkinverran tämä tuo lisää muotoiltavuutta partaan, kuin pelkällä öljyllä toimiminen, mutta ilmeisesti mehiläisvahaa ei ole läträtty kovin paljoa suhteessa muihin ainesosiin, kun tästä on saatu näin notkea. Ja monelle varmasti hyvä niin. Kevyt tuki riittää partaan monessa tilanteessa, enkä minäkään peräänkuuluta kivikovana tuulessa nököttävää karvapalloa leuan alla. Mutta jos joku on testannut tuota minunkin aiemmin testaamaa vahaa, sanon vain että kevyempi pito on tässä.

Viiksivaha onkin sitten kovaa. Peukalonkynsi on paras työkalu kaapimaan pieni määrä viiksivahaa sormenpäihin. Sitten etusormilla vahan lämmitys ja levittämään viiksistöön. Vaha muotoilee hyvin, ja vaikka tuoksuvasta viiksivahasta onkin kysymys, ei tämä käryä nenään ollenkaan. Tuoksun kyllä erottaa, mutta se häviää hyvin pian viiksistä. Tämä ei ole myöskään mitään ikiliimaa, eli illalla saa olla kyllä lisäämässä vahaa pannuihin, mutta niin sen mielestäni pitää ollakin. Vaikka puhutaan vahasta, tämä ei jätä mitään jäämiä viiksiin, eli poispesu on helppoa ja karvat pysyvät siisteinä.

Käytin näitä kaikkia yhdessä, niin kuin FFV:n suositus sanoo, sellaisen viikon verran. Ensin lisäsin öljyn, sitten partavahan ja lopuksi vielä viikset kikkaralle. Ainakin selkeä tuoksu tulee naamasta, kun erilaiset tuoksut eivät sekoitu keskenään!

Tiivistettynä, tämä FFV-sarja on kiva, ja tuoksu on tämän Jökulsárlónin kohdalla ihan jees, mutta ehkä sieltä löytyisi joku joka olisi vielä enemmän mieleeni, tuoksu alkoi kyllästyttämään melko nopeasti. Mutta valikoimaahan heiltä tosiaan löytyy. Ja niiden lausumisesta voi tehdä vaikka juomapelin, joka kerta kun kaveri ei saa kerralla sanottua tuoksun nimeä, joutuu ottamaan huikan. Parrakkaan Miehen ilmainen pikku vinkki kesälomalle tekemiseksi!

Parrakas Mies suosittelee Fit For Vikingsin tuotteita kaikille testiin, ja tämän sarjan myötä partabalsamiakin tuli kertaheitolla lisää suomen markkinoille!

Fit For Vikings-tuotteet Razormasterin verkkokaupasta!

1 kommentti:

  1. Tästä on tullut kyllä lempimerkki kevyesti. Huipputuotteita ja brändäys on tehty hyvin. Laatukamaa wannabee viikingeille!

    VastaaPoista