sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Ikkunaremppa alkaa!

Meillä alkaa täällä talossa ens viikolla ikkunaremontti, jonka jo alkuvalmisteluthan on tosi kivoja...
Mutta kutkutuksella odotan myös sitä kun täällä pyörii aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan urakalla duunia tekeviä ikkunamiehiä, jotka vaan sotkee. 
Ei vaan, eniten toki odotan sitä että ne lähtee. Ei, vaan sitä että talvella lämpö pysyy tässä talossa sisälläkin, tässä kun on kuitenkin arviolta 60-luvulta ikkunat jotka on kaksikerroksiset ja sähkölasku on ollut kuulemma ihan kiitettävä aiempina talvina... Tämä ikkunaremppa oikeastaan olikin yksi ehto itsellemme että uskalsimme tähän muuttaa, koska olemme joskus asuneet talven sähkölämmitteisessä kodissa, jossa ei kyllä toki muita lämmön lähteitä ollutkaan kun sähköpatterit ja sähköinen lattialämmitys, mutta sähkölaskut olivat härkäisiä! Se oli vielä aika käsittämätöntäkin kun se rivitalo oli kuitenkin siinä vaiheessa puolitoista vuotta vanha, ja kun ensimmäiset sähkölaskut tuli, meinasin pyörtyä. Sitten elettiin niin että aamulla kun kömpi keittiöön niin siellä oli mittarin mukaan 15 astetta lämmintä... Keittiön ikkunan vieressä seistessä tuntui tuulenvire, eikä sähkölasku alentunut millään vaikka yksi kuukausi tiskattiin käsin, jätettiin saunaa lämmittämättä, lyötiin lattialämmitys pois ja istuttiin suurinpiirtein pimeässä... Sen jälkeen päätettiin, että ei koskaan asuntoon missä suora sähkölämmitys. No täällä varmaan tarvii kovilla pakkasilla laittaa patteriakin päälle, mutta muuten aion kyllä ahkerasti lämmittää puilla, koska niitä tulisijoja täällä riittää... Mun laskujen mukaan kahdeksan... Toki en nyt kaikkia ajatellut käyttää, mutta tässä alakerrassa nyt ainakin, puuhellaa ja tuossa eteisen kulmassa on yksi muurattu pönttöuunin tapainen. Olohuoneessakin on takka, mutta se ei kuulemma vedä... 

Autohaaveetkin on taas lähtenyt laukalle... Enää ei halutakaan pakettiautoa, vaan nyt pitäis saada Suburbani. Mahtuuhan siihenkin kamaa, mutta ennen kaikkea niillä on mukava matkustaa! Kun pakettiautossa on tosiaan vähän ahdasta tällaselle 190cm pitkälle, kaasujalka on kokoajan vähän hankalassa asennossa ja puutuu nopeasti. Suburbanit taas on varustettu niinku olohuoneen nojatuoleilla, ja muutenkin varustelutasoltaan aika jees. Haluan sellasen 9.sukupolven subukan, ne on mun mielestä tyylikkäitä. En halua myöskään mitään loppuun asti rassattua erikoisvirityksillä varustettua "projektia", vaan ajokunnossa olevan siistin käyttiksen. Toki muutama juttu siinä pitää tehdaskuntoisuuden jälkeen tehdä, esim. se pmd-boksi pitää siirtää yms. Mutta ne taitaa olla kuitenkin aika pitkälle tehtykin noissa... Pitäis vaan saada oma mondeo ekaks alta myytyä ennen ku lähtee kauppaa uudesta hieromaan. Mutta katotaan, jos sitä vaikka tässä syksyn aikana vielä sais aikaiseksi.

Jaaha, pitää vissiin lähtee taas hakkeenlevityshommiin, palataan, rauhallista sunnuntaita!
Syys-foggia Pyhäjärvellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti