torstai 22. lokakuuta 2015

Pese naamas!

Negatiivisimpia asioita mitä parroista sanotaan, on että ne olisi likaisia tai täynnä bakteereita. Ja niin, onhan se vähän sellainen haavi tuossa leuassa.
Beardbrandin parranpesuaine

En lähde sanomaan, että se "parrassa on ulostetta"-myytti olisi vieläkään totta, mutta kyllähän se leuka säännöllisesti pestä pitää. Parta kun tuppaa saamaan mukaansa esim. päivän aikana syötyjä juttuja melko helposti. Sieltä löytyy leivänmurusia, kastikkeita, jauhelihaa... Parrakkaalle on varmasti tuttua hommaa se, että syömisen alkaessa servietti tai muu paperi täytyy olla välittömässä läheisyydessä, ja pyyhkäisy tapahtuu suurinpiirtein joka suupalan jälkeen. Minä ainakin huomaan syöväni, ainakin yleisellä paikalla, paperi kädessä.

Saksalaisen OAKin partasaippua
Parrallehan on tietysti tehty myös omat saippuat. Ja kyllähän se ihan paikallaan on. Tavallinen käsisaippua tuppaa kuivattamaan, ja hiuksille tarkoitetut shampoot saattaa olla vähän liian stydiä kamaa. Jotkut partasaippuavalmistajat ohjeistavat käyttämään saippuoitaan päivittäin. Mutta tästä en ole samaa mieltä.
Ruotsalaisen Mr. Bear Familyn versio
Sen minä olen oppinut kantapään kautta toteamalla. Kun ensimmäisen kerran partasaippuan sain käsiini, käytin sitä alkuun melkein joka päivä. Huomasin kuitenkin, että parta alkoi kuivumaan yhä nopeammin, ja karvat alkoivat herkemmin varisemaan lattialle. Aloinkin miettimään, että ehkä tätä saippuoimista voisi vähentää.
Joku lukijakin kirjoitti samoihin aikoihin minulle samaa, että on vähentänyt partasaippuan käytön minimiin, ja huomannut että parta on paremmassa kunnossa.

Nykyään pesen päivittäin parran vedellä, ja saippuaa käytän kerran, kaksi viikossa. Silloin se ihon oma rasvatasapaino hoitaa luonnollisesti partakarvaa, ja välillä voi "syväpuhdistaa" sopivalla saippualla. Hoitoainetta käytän kuitenkin jonkinverran enemmän, jotta parta pysyy pehmeänä.
Parrakas Mies suositteleekin kaikille partansa haltijoille pesemään partansa säännöllisesti, mutta saippuointi kannattaa jättää harvempiin kertoihin.

 Jatkossa on tulossa lisää partasaippuatestejä, testataan mihin näistä on!
Tässä muutama jo testattu:
OAKin partasaippuatesti
MENROCK Oak Moss-partasaippuatesti
Lush Kalamazoo naama- ja partasaippuatesti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti