sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Pyörävaras saa pitää...

Vietetään täällä sunnuntaita pojan kanssa keskenään, kun vaimo lähti, ja matkusti Tallinnaan. No se lupas tulla kyllä parissa päivässä takaisin. Vaan kyllä me täällä pärjätään! Ollaan nukuttu, syöty, katsottu telkkaria, pelattu iPadillä, yskitty ja aivasteltu. Yritin tuossa vähän äänitellä musiikkiakin, mutta O oli sitä mieltä että "ei enää yhtään ikinä soiteta mitään!"... Oli ilmeisesti ihan paska biisi tulossa, ei pystynyt keskittymään legoleikkiinsä.

Tämä viikko on ollut sillä tavalla mielenkiintoinen, että on ollut hauska seurata tuota Miesten Blogit-lehden tuomaa pientä pöhinää, muutama tuttukin on huomannut, että jaa sää kirjotat jotain blogia? 


Kummipoika ja serkkulikka oli kylässä pohjoisesta tällä viikolla täällä meillä myös, ja sekin oli oikein mukavaa! Terveisiä sinne, ja tulkaahan taas uudestaan!

Ai niin, löysin perjantaina multa varastetun pyörän! Ja kadotin heti taas!
Pari vuotta sitten nimittäin minulta vietiin meidän kerrostalon pihasta hieno Tunturin Sunset blvd-merkkinen punainen cruiseri. Omaa vikaa oli, kun en ollut lumen tultua vienyt sitä pyöräsuojaan säilöön, vaan jättänyt sen vaan rapun edessä olleeseen pyörätelineeseen pelkällä vaijerilukolla kiinni. Edes runkolukkoa en ollut lukinnut... No, eräänä iltana kun tulin koiran kanssa lenkiltä, katsoin että hetkinen, missäs mun pyörä on?! Hangesta törrötti vain katkaistu vaijerilukko... Harmitti niin pirusti!! Siitä asti olen kyttäillyt aina pyörätelineitä pyörän löytymisen toivossa, runkolukon avain edelleen avainnipussa roikkuen.
Tuollainen, ei kuitenkaan kuvan pyörä...

No, perjantaina olin menossa töihin Tampereen keskustassa, kun katseeni kiinnittyi pyörätelineessä komeilleeseen punaiseen cruiseriin... Täsmälleen samanlainen kuin minulla ollut! Olen kerran pyöräni varastamisen jälkeen törmännyt samanlaiseen pyörään, mutta nopeasti todennut, että ei ole minun yksilö, siinä kun on muutama tietty tuntomerkki mistä sen tunnistan. No tässä perjantaina kohtaamassani pyörässä oli täsmällisesti ne tuntomerkit, mutta runkolukko oli poistettu!! Olin jo tuttuun tyyliin myöhässä töistä, enkä voinut jäädä norkoilemaan pyörän luokse sen uutta omistajaa odottamaan ja jututtamaan, vaan jouduin jatkamaan matkaa töihin. Se kuitenkin oli siis parkkeerattu työpaikkani välittömään läheisyyteen, ja muutaman kerran työvuoroni aikana kävin kurkkimassa josko joku siihen tulisi. Soitin sitten poliisille, että mitäs nyt tehdään, rosvot kiinni, singolla selkään ja selliin, mutta ongelmana oli, että kun minulla ei ole pyörän runkonumeroa ylhäällä, ei poliisi kuulemma voi mitään, samat tuntomerkit voi kuulemma löytyä toisestakin pyörästä, eikä ne uskalla lähteä lukkoa katkomaan... Kyllä otti päähän! Ja eihän se siinä enää työvuoron jälkeen ollut... Mutta toivon, että vielä kohdataan, ja pääsen kyselemään pyörän uudelta omistajalta vähän kuulumisia...
Paitsi että nyt se tietenkin lukee tätä mun blogia, ja myy pyörän sitten osina Venäjälle...

Joo, olihan sitä taas tällä viikolla kaikkea! Kohti ensi viikkoa avoimin mielin! Palataan taas!

-A-J
#yleparta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti