tiistai 24. marraskuuta 2015

PARRAKKAAN MIEHEN LUKUNURKKAUS: Partakirja (Like Kustannus)

No niin, on aika ensimmäisen Parrakkaan Miehen lukunurkkauksen tekstin, voi olla viimeinenkin...


Partahan on niin upea juttu että kyllä siitä kirja pitää kirjoittaa! Ja itseasiassa! Ruotsalaiset ehti sen jo tehdäkin!

Minä sain ilokseni muutama kuukausi sitten postissa Like Kustannukselta luettavakseni heidän julkaiseman "Partakirjan"! "Partakirja" on ruotsalaisten partablogia pitävien Axel Naverin ja Eric Thorssonin kirjoittama ja Anders Bergstedtin valokuvaama yli 200 sivuinen opus, joka kertoo hyvin kattavasti parran historiasta nykypäivän metsuriseksuaali-ilmiöön.

 Pakko myöntää, että minä en ole kauhean hyvä kirjojen lukija...Pidän kyllä kirjoista, mutta jostain syystä ne oleskelevat pitkän ajan yöpöydällä. Ehkä syy on se, että luen ainoastaan nukkumaan mennessäni, ja kun menen tarpeeksi myöhään nukkumaan, en viitsi edes kantta raottaa...
Joten tätäkin kirjaa on luettu pitkään ja hartaasti, mutta nyt se on luettu!

Jahka sain lukemisen käyntiin, totesin nopeasti, että kirja on äärettömän mielenkiintoinen ja monipuolinen. Ja parran historiasta kertova osuus on parasta antia!

Kirjassa kerrotaan mm. kuinka Venäjällä on joskus ollut partavero, kuinka Amerikassa on joskus jopa kivitetty mies partansa takia, ja kuinka antiikin Kreikassa parta oli pyhä, jonka kautta vannottiin suurimpiakin valoja. Historiaosuus käydään hyvin kattavasti läpi vuosisata kerrallaan.

Kirjassa käydään myös tieteellisesti partaa läpi, mm. tutkimus jossa on tutkittu vaikuttaako parta seksuaaliseen vetovoimaan ja mistä johtuu että joillain kasvaa parta paremmin kuin toisilla.
Ja sivutaan kirjassa myös viiksiä ja niiden historiaa!

"Kourallinen tutkijoita on tullut tulokseen, että naisten mielestä miehistä tulee parran kanssa tyylikkäämpiä."

Hei, tämähän on mahtava kirja!

"Hieman useammat ovat osoittaneet, että naiset päinvastoin pitävät sileäksi ajeltuja miehiä puleensavetävimpinä." 

Tämän jälkeen käytiin vaimon kanssa pieni keskustelu... Ja pidettiin kirjan lukemisessa pieni tauko...

Kirjan suomalaiseen painokseen on myös lisätty muutama kappale, mm. Jouni Hynysen ja Esko Valtaojan haastattelut ja heidän ajatuksensa parroista.

Kirjan lopussa on vielä hyödyllisiä vinkkejä parran hoitoon, joten aika kattava paketti on mahdutettu reiluun kahteensataan sivuun!
Tosin aihe ehkä vähän lässähtää loppuun, kun alkaa kappale otsikolla "Näin ajat parran ammattimaisesti kotioloissa"... Ehkä se on niille jotka otti tuon edellä mainitun tutkimustuloksen tosissaan...

Kirja on toki painottunut ruotsalaisen alkuperänsä takia heidän katukuvaansa, ja painottaakin enemmän sitä, niinkuin myös heidän historiaansa parroista. Suomalaista historiaosuutta ei kirjasta löydy.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että "Partakirja" on loistava tietokirja parrakkaalle, minä ainakin viihdyin kirjan parissa erinomaisesti! Ja nyt kun on se lahjanantojuhlakin tulossa, niin tässä olisi meikäläisen vinkki pukinkonttiin parrakkaalle kaverille... ;)


Like Kustannus: Partakirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti