tiistai 15. joulukuuta 2015

TESTISSÄ: Beardbrand Beard Softener, Tree Ranger

Minulle tavoittelemisen arvoinen seikka parrassani on pehmeys. Kova koppurainen parta on inhottava, se varisee ja sitä on hankala muotoilla ja saada siistin näköiseksi.
Pehmeyteen pääsee vaikuttamaan ainakin hyvällä partaöljyllä, hoitoaineen käytöllä sekä säännöllisellä kampaamisella/harjaamisella.

Olen käyttänyt hoitoainetta koko sen ajan kun minulla on pidempi parta ollut. Parhaaksi olen todennut tähän asti yhden luomuhoitoaineen, kunnes sain Dick Johnsonilta testiin tämän Beardbrandin Beard Softenerin, eli parranhoitoaineen.

Beardbrandiltä löytyy näitä parranpehmittäjiä kolmessa tuoksussa, Tea Tree, Spiced Citrus ja tämä Tree Ranger. Tree Ranger on tuoksultaan metsäinen, ainakin havupuu minulle tulee mieleen. Tuoksu on siis minun makuun miellyttävä.

Koostumus on hyvin samanlainen kuin muissakin hoitoaineissa. Valkoista, kokolailla vaahtoamatonta tahnaa, joka levittyy helposti. Ja toimii!

Niin kuin olen jo aiemmin kertonut, olen vähentänyt saippuoimista aikalailla, käytän muutaman kerran viikossa partasaippuaa leukaan, tai silloin, jos siihen on raskaammin laitettu vahaa ja öljyjä. Enkä tätäkään joka pesulla välttämättä käytä, mutta useammin kuitenkin. Ja tunnen, että se pehmentää partaani, ja pitää sen helposti kammattavana!

Suosittelenkin tätä käyttämään, jos tunnet että parran tarvitsisi vähän pehmetä. Jos taas saat pehmeyden pelkästään öljyllä, on ehkä turha tunkea sinne mitään ylimääräistä. 

Yhden jutun haluan vielä täsmentää. Saippuoissa ja mm. tässä parranhoitoaineessa esiintyy ainesosaluettelossa sana "cetearyl alcohol". Se onkin aiheuttanut ihmetystä, että voiko alkoholi olla hyväksi parralle, mutta setearyylialkoholi on ainesosa joka on saippuoissa tekemässä sen vaahdon, ja tässä hoitoaineessa emulgoimassa, eli sitomassa yhteen öljyjä ja muita aineita. Eli ole huoleti, ei ole sama kuin kossulla pesisit.
Huomioimisen arvoinen seikka on kuitenkin, ettei hoitoaine sisältäisi silikonia, se kun voi kerrostua patakarvaan, ja voi aiheuttaa mm. hilseilyä. Tässä sitä ei ole.

Beardbrand Beard Softener Tree Ranger Dick Johnsonin verkkokaupasta!

4 kommenttia:

 1. Täytyy testata tätä. Itselläni on parranhoitoaine, jonka merkkiä ja nimeä en tähän hätään muista.SItä käytän noin joka toisella/kolmannella suihkukerralla. Bearbrandin partashampoosta huomasin että se ei sovi parralleni ollenkaan, eikä varmaan mikään shampoo, eli kuivatti aivan tolkuttomasti ja partakarvoista tuli katkeilevia ja muutenkin huonokuntoisia. Jonka tähden shampoota tulee käytettyä nykyään satunnaisesti.

  VastaaPoista
 2. Kai se ihan tavallinenkin hiustenhoitoaine käy partaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tavallinenkin hoitoaine käy. Itse miellän partakarvan hieman "heiveröisemmäksi" karvalaaduksi kuin hiuskarvan, ja silloin jo ajatuksen tasolla on mukavampi käyttää jotain hellävaraisempaa hoitoainetta, esim viittaamaani luomua, mutta jokainen leukakarva on yksilö, ja vain testaamalla voi tietää mikä siihen omaan partakarvaan on paras. Mutta juu, olen käyttänyt ihan tavallista hiustenhoitoainetta myös.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista