torstai 7. tammikuuta 2016

Pakkanen yllätti suomalaisen!

No nyt on kylmä!

Täällä Lempäälässäkin on pakkasta pitänyt vähän korkeammalla muutaman päivän, ja tänään se on laskenut jo parhaimmillaan -29°...

Tiistaina ilmalämpöpumput lakkasi antamasta kunnolla tehoa, ja ajattelin että ne on varmaan parempi nyt sulkea ja alkaa laittaa sähköpattereita päälle... Keittiössä oli lämpöä 13,8 astetta, ja makuuhuoneessa raikkaat 12,8°!

Siirrettiin viime yönä patjat makuuhuoneen takan eteen ja nukuttiin siinä. Aamulla meidänkin huoneen patteri oli jo saanut lämmön nostettua 17 asteeseen. Onneksi pojan huoneessa on useampi patteri, ja kun ne kaikki laittoi täysille, sai siellä nousemaan lämmön 19 asteeseen. Ja se tuntuu jo ihan läkähdyttävän kuumalta!

Keittiö taitaa olla kaikista lämpimin paikka, kun ollaan nyt kolmatta päivää poltettu leivinuunia ja puuhellaa. Nytkin istun keittiön pöydän ääressä tätä kirjoittamassa, kun muualla ei oikein viitsi nököttää paikoillaan...

Vierashuoneen "ilmastointiluukku"...
 Puuta siis palaa ja kokoajan saa olla pihalta hakemassa lisää, mutta onneksi putket ei ole (vielä ainakaan) jäätyneet!

Ah tätä hirsitaloasumisen ihanuutta!

Kuinkas muilla, onko pakkaset tehneet tiukkaa?

Lähden tekemään puunlisäyskierroksen, taas.

-A-J

1 kommentti:

  1. Kauhavallakin on pakkanen koetellu vanhaa rintamamiestaloa tai lähinnä sen asukkaita. Isäntä kantaa selkä vääränä liiteristä puuta jotta saadaan keittiön puuhella hohkaamaan lämpöisenä. Kovasti viihdytään meilläkin keittiössä, muissa huoneissa villapeitto on ystävä. :)
    Mutta jos jotain hyvää, niin meidän kellari on viimein kuiva, kiitos sateiden loppumisen ja talven tulon!

    VastaaPoista