perjantai 15. tammikuuta 2016

Tuuheutta partaan!

Tämä minun blogialustani näyttää erinäköisiä tietoja kävijöistä ja määristä. Mielenkiintoista on esimerkiksi seurata, millä hakusanoilla minun sivulleni eksytään Googlen kautta.
Yksi hakusana, tai hakusanapari, mikä on ilmaantunut useampaan kertaan, on "parta tuuheammaksi". Ja sekös on mukavaa, kun parta on tuuheana.

En muista kirjoittaneeni omia mietteitäni tuuheudesta tänne blogiin, kovin laajasti ainakaan, joten se voisi olla paikallaan nyt!

Huomaan omassa leuassani parran alkavan aika-ajoin lässähtää, parta menee naamaa pitkin, ja tuntuu että se ei kasvakaan ollenkaan... Näyttää jopa siltä että siitä olisi kadonnut karvaa!
Parta saattaa näyttää suurinpiirtein tältä... vrt. roadkill...

Se mikä omaan partaani auttaa on, että pesee sen shampoolla, käsittelee hoitoaineella, ja suihkun jälkeen lisää ensin jotain laadukasta partaöljyä (se täälläkin puhuttu arganöljyä sisältävä on oman kokemukseni mukaan hyvä), ja föönaa parran kosteana hyvin! Harjaa föönatessaan myötä- ja vastakarvaan, niin kauan kunnes parta on kokonaan kuiva. Eikä liian kuumalla föönillä ettei polta karvojaan, vaan keskilämmöllä hitaasti kuivattaen. 
Föönatessaan jälkeen lisää vielä hyvän partavahan ja harjaa kertaalleen, niin pitäisi löytyä taas tuuheutta! 
Tässä parta juuri föönattuna ja vahattuna.
Tämä toimii minulle ainakin hyvin. Olenkin alkanut föönaamaan jokaisen suihkussa käynnin jälkeen partaani, kun ennen tein sen vain silloin jos olin lähdössä ihmisten ilmoille. Nyt parta tuntuu joka päivä tuuhealta, ja kun silloin tällöin lisään siihen vahaa, saan siihen vielä terveen kiillon.  

Tämä sama föönaus-harjaus-asiahan tehdään suurinpiirtein myös tuossa Parrakkaan Miehen ekassa YouTube-videossa, eli sieltä voi vähän saada liikkuvalla kuvallakin hahmotusta siitä mitä tarkoitan. 

Niin, ja tämä neuvo toimii parhaiten jo vähän enemmän pituutta saaneelle parralle, lyhyt parta ei vaan vielä voi olla kovin tuuhea, eikä sen tarvitsekaan. 

Kertokaahan myös omia vinkkejänne partaanne tuuheuttamiseen, jaetaan niksit!

-A-J


4 kommenttia:

 1. Joulukuusta asti olen jo lukenut blogiasi, mutta nyt ekat kommentit. Törmäsin blogiisi ensimmäistä kertaa tuolla Dick Johnsonin-verkkokaupassa. Olin jo pitkään miettinyt parran hoidon aloitusta ja jonkinlaisten tuotteiden tilailua. Sain sitten lopullisen sysäyksen blogisi kautta.

  Olen nyt siis käyttänyt n. 4 viikkoa Mr. Bear Familyn Woodland-partaöljyä suihkun jälkeen pyyhekuivattuun partaan. Suihkussa olen käyttänyt Dr. K Oakin partasaippua aina pari kertaa viikossa. Nämä kaksi ovat ainakin tuoneet haluttua pehmeyttä omaan partaani eikä ihokaan kutise enää niin pahasti.

  Nyt olen kuitenkin tällä viikolla alkanut käyttämään tuota mainitsemaasi hiustenkuivaajaa suihkun jälkeen ennen öljyn laittoa ja olen huomannut huomattavaa parannusta partani tuuheudessa ja pehmeydessä. Mainitsit, että vaha lisää partaasi terveen kiillon. Eikö tuo parran öljyäminen juo tuo jonkinlaista kiiltoa? Auttaako vaha myös pitämään parran muodossaan? Ja myös, millaista harjaa suosittelisit tuon föönaamisen yhteyteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin Jösse vielä mainita suositukseni foöönausharjasta. Mielestäni sellainen rolleri(pyöröharja, muotoiluharja?) on paras parranföönaus-apuväline! Näitä löytyy joka marketista, luulisin.

   Poista
 2. Moi Jösse! Hienoa jos blogini on innostanut sinua hoitamaan partaasi! Lämmittää aina mieltä jos joku löytää jotain hyödyllistä täältä blogistani!
  Juu, partaöljykin antaa kyllä kiiltoa partaan, mutta minä kun laitan sitä jo ENNEN föönaamista, ei föönauksen jälkeen enää partaöljyn kiiltoa juurikaan ole jäljellä. Ennen föönausta siksi, koska ihohuokoset ovat kosteana suihkun jälkeen auki, joka edesauttaa öljyn imeytymistä ihoon, ja hoitaa silloin sitä parhaiten.
  Partavaha tuo sen kiillon lisäksi myös kevyen pidon partaan, joka tuossa yhteydessä unohtuikin mainita. Eli suosittelen vielä hankkimaan jonkun vahan valikoimiisi, esim. Mr. Bear Familyn vahat ovat erittäin hyviä. Ne eivät ole kovin raskaspitoisia, mutta luonnollisen pidon niillä saa aikaiseksi!
  Palaahan Jösse jatkossakin blogini pariin, ja kommentoi jos tulee kommentoitavaa!

  VastaaPoista
 3. Noilla samoilla tuotteilla ja nikseillä voi myös hoitaa alakerran karvoitusta. Tosin nykyään miehet ajaa "posliiniksi". Jos ei kokonaan leikkaa pois, niin syytä on ainakin siistiä kiharoita. Tytöt tykkää...

  VastaaPoista