perjantai 5. helmikuuta 2016

Parta on miehisyyden mittari – vai onko?

Monet, varsinkin Instagramin käyttäjät, ovat varmasti törmänneet ilmiöön, jossa jaetaan kuvia eri teksteillä, joissa viitataan parran olevan jonkinlainen mittari miehisyyteen. Tämä ei onneksi ole ajatusmalli, jota kovinkaan moni meistä suomalaisista parrakkaista käyttää, mutta tyyli, jota meille tarjotaan monen eri "parran kautta operoivien" tahojen suunalta. Sillä kai halutaan samalla vähän hivellä meidän parrakkaiden miesten itsetuntoa. Ja jotkut ehkä oikeasti kulkee tuolla leuka pystyssä ja taputtelee siloposkisia päälaelle.

Minua suoraan sanottuna ärsyttää tuo tyyli. Tiedän, että se on pitkälti huumoria, mutta senkin voi tehdä niin monella tapaa. Tämä antaa meistä parrakkaista sellaisen kuvan, että me olemme jotain ylimielisiä äijäilijöitä, ja kun näitä leviää enemmän ihmisten silmille, alkaa yleistävät mielikuvat liikkua.
Okei, tämä voi olla vähän sellaista "virtuaalista hiekkaa henkisessä vaossa"-tyyppistä narinaa meikäläisen suunnalta, mutta olen sitä mieltä, että kun tämä juttu (ns. "parempi parrankasvattaminen") on lähtenyt niin hienosti käyntiin, ja raavaat ukotkin ovat alkaneet tajuamaan että on parempi hoitaa sitä leukaa, kuin pelätä että joku nimittelee neidiksi, jos käytät partaöljyä, olisi ikävä vesittää tämä meidän nykypäivän parrakkaiden miesten hyvä meininki tuollaisella douchebag-osaston leukailulla.

Niin kuin aiemmin sanottua, parrankasvuhan ei esimerkiksi ole merkki suuremmasta määrästä testosteronia, vaan kyse on vain puhtaasti perintötekijöistä. Joillekin kasvaa parta ja toisille ei.
Niin, ja tosiaan, eihän kaikki joille parta kasvaisi, haluakaan sitä kasvattaa. (Suosittelen, se on nykyään kivempaa kuin koskaan, mutta se ei nyt kuulu tähän.)

Ja eihän se kenellekään kuulu, jos tuollaista ylläolevaa "vain parta=mies" viestiä haluaa jakaa omalta taholtaan.
Mulkku on mulkku, oli sillä parta tai ei.


-A-J/Parrakas Mies2 kommenttia:

 1. Hyvä herra Parrakas Mies. Sallinet sinua kehuttavan, kuten mies voi miestä rehdisti kehua.
  Enää en edes muista, miten päädyin alunperin blogiisi. Luin muutamia uusimpia blogauksia, ja koukuttuneisuus oli tosiasia. Koska olen sen verran eri asioiden järjestyksessä olemisesta mieltynyt, täytyi aloittaa aivan alusta lukemaan. Kuka sitä nyt lähtisi seuraamaan vaikka Game of thronesia vasta neljännesta kaudesta alkanen..?

  Aivan huikeaa settiä kyllä herra kirjoittaa! Hyvällä, rennolla ja hauskalla fiiliksellä kirjoitettu teksti on aina mukava lukea, eivätkä ne ole ns. TLDR. Monet naurut saanut, ja myös äärimmäisen monet samaistukset kokenut. Plussaa myös vakavempien ja hyvin tärkeiden asioiden esilletuonti.

  Kuulisin erittäin mielelläni lisää herran piippu-harrstuksesta! Ne nimittäin kiehtovat meikää myös, mutta en ole päässyt edes tupakkakauppaan sellaista ostamaan, saati kokeilemaan.

  Pidetään parrat kasvussa ja keep up the good work, Sir!
  Erinomaisen hyvää alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ari, kiitos mahtavasta palautteesta! Hienoa että olet löytänyt blogini pariin, ja vielä hienompaa on, että pidät lukemastasi!
   Voisin kirjoittaa jonkin postauksen tuosta piippuharrastuksestanikin tulevaisuudessa, jahka saan sen kunnolla käyntiin!
   Tällaisen palautteen jälkeen on mukava lähteä taapertamaan viikkoa eteenpäin! Jatkahan blogissani vierailua, ja hyvää viikkoa sinullekin Ari!

   Poista