keskiviikko 3. helmikuuta 2016

TESTISSÄ: Shave Club Finland Partaöljy METSURI

Niin kuin jotkut minun blogiani lukeneet ovat ehkä huomanneet, minä olen metsäisten ja puun hajua jäljittelevien tuoksujen ystävä. Jokin niissä viehättää. Vaikka se metsuriseksuaali-nimitys on yksi väsyneimmistä jutuista, niin silti pidän parrassa metsän ja puun tuoksusta. Vahvistan siis inhoamaani termiä itse aika tehokkaasti...

Turkulainen alan tuotteita myyvä Shave Club Finland tarjoaa valikoimissaan Suomessa valmistettua omaa partaöljyään. Älkää antako siis kaupan nimen hämätä. Vaikka nimestä saattaisi päätellä että nyt on kysymyksessä enemmänkin parrattomien kerho, kuin karvankasvatusta tukevia tuotteita myyvä puoti, on heidän valikoimassaan tuttuja tuotteita Beardbrandista Angry Norwegianiin etc.
Heillä on myös kaksi omaa nimeään kantavaa partaöljyä, "natural" ja "METSURI".
Keskityn tässä kirjoituksessa "METSURI"-öljyyn.

Kuten nimestäkin saattaa päätellä, ollaan taas minun sydäntäni lähellä olevaa tuoksua, metsää.
"Hoitava partaöljy miehekkään metsäisellä tuoksulla." Näin lukee heidänkin määritelmässään nettisivuillaan tästä öljystä.

Partaöljy on pakattu 30ml pipetilliseen lasipulloon. Kun öljyä annostelee kämmenelle, ja sitä haistelee, ei tuoksu yllättäen olekaan kovin puuta tai metsää muistuttava...

Kun öljyn levittää partaan, alkaa tuoksu hieman muuttua... Mikä tämä tuoksu on... Kehtaanko sanoa... suolakurkku tulee ensimmäisenä mieleen...
Ilmeisen etikkainen on siis pintatuoksu tässä öljyssä.
Kun haistatan partaani vaimolla, ja kysyn, miltä partani tuoksuu, hän sanoo että "wc-raikastimelta."...
No on se sentään raikkaampi tuoksu kuin mitä minä saan tästä nenääni.

Tuoksu muuttuu hiukan hetken levittämisen jälkeen. Nyt se alkaa jo tuoksua hieman raikkaammalta omaankin nenään. Haju on kuitenkin voimakas. Tämän tuoksun voimakkuus saattaa sekoittaa oman odt:n tai partaveden tuoksua jonkun verran.
Kuitenkin muutama tunti levittämisestä on tämänkin tuoksu lähes kadonnut.

Vaikutus partaan ja ihoon on hyvä. Kutina pysyy poissa, ja partakarvakin on suhteellisen pehmeää vielä monen tunnin päästä levityksestä.

Mutta tuo tuoksu. Se ei valitettavasti ole minun mieleeni...

Öljy sisältää jojobaöljyä, rypäleensiemenöljyä ja hamppuöljyä, jotka ovat hoitavia ja hyviä öljyjä iholle.
Parfymoinnissa on käytetty mm. kumariinia(eli käytännössä kanelia) ja eugenolia(joka taas tuoksuu neilikalle).

Vaikka on hienoa, että Suomi saa omia partaöljyjään, olen silti hyvin pettynyt tuoksuun. Partaöljyn tuoksun nimi lupaa minulle paljon enemmän. Tämä voisi olla ehkä "METSURIN EVÄSLEIPÄ" tai "PUUTARHURI"?

Öljyn päätehtävästä, ihon ja karvan hoitamisesta plussaa, tuoksusta pitkä miinus. Nimi on todellakin harhaanjohtava.


METSURI-partaöljy Shave Club Finlandin verkkokaupasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti