maanantai 18. huhtikuuta 2016

Talon osto hilkulla, kuntotarkastuksella onneen?

Nyt ollaan talokaupoissa jo niin lähellä, että todella kiinnostava kohde on löytynyt, hintakin on suurinpiirtein kohdillaan, ja kuntotarkastus on tilattu!

Talo on 50-luvulla rakennettu puutalo, joten varmasti kaikenlaista voi löytyä, mutta toivon, että kuntotarkastuksessa selviäisi ainakin pahimmat miinat, jotta kaupasta voidaan mahdollisesti myös perääntyä, jos remontin tarve kasvaa kohtuuttomaksi.

Talo on kuitenkin todella siisti sisältä, eikä haise pahalta. Rahammekin(pankin rahat) riittäisivät talon ostoon, ja minä saisin sen haaveilemani peltomaiseman! Eli maalaiseksi muuttuminen on ihan hilkulla!

Olen kuitenkin kuullut monta erilaista mielipidettä kuntotarkastuksesta, jotkut sanoo, että ehdottoman hyödyllinen, toiset taas sanovat että koko kuntotarkastus on yhtä tyhjän kanssa. Tästä kuulisinkin mielelläni kokemuksia!

JOS kauppoihin pääsemme, keksinkin monenlaista hommaa, mitä haluan pihalle tehdä. Grillikatoksesta ja paljusta nyt ainakin aloitetaan!

Palataan tähän asiaan kun hommat selkiytyy!

-A-J/Parrakas Mies

1 kommentti:

  1. Yhden eläkeikäisen talon ostin ja teetin kuntotarkastuksen. Kaikki oli paperilla kunnossa ja seuraavat pari vuotta opetti monenlaista. Oli kuoriaisia ja sokeritoukkia ekana keväänä melko paljon ja ensimmäisistä pääsi myrkyttämällä, mutta sokruista ei. Aikani etsittyäni löytyi kosteusvaurio keittiöstä, kun kääkaappi oli vuotanut. Korjattuani nekin katosi. Rungossa oli vanha lahovaurio, jonka ikäväkseni löysin, mutta selviteltyäni asiaa totesin, ettei ole korjaustarvetta. Myin talon jo eteenpäin ja samainen kuntotarkastaja kirjasi vaurion. Ei siis ihan aukoton, koska molemmat vauriot oli nähtävillä tarkastettaessa.

    Itse olisin tarkkana, että rossipohjassa kiertää ilma eikä ole ylimääräistä maa-ainesta pitämässä kosteana. Huolehdi että tarkastaja koputtelee runkoa sisältä. Jos on kellarillinen, niin onko mitään hajuja, sekä kuka, milloin ja ennen kaikkea miten taloa on rempattu. Varsinkin sauna kellarissa on riski jos ei ole asiansa osaavaa tekijää.

    Painovoimainen ilmanvaihto on toimiva jos on tulipesää polteltu talvella, mutta selvitä mistä korvausilma tulee. Itse asensin joka ikkunaan venttiiilit ja enää ei ollut aamuisin nenä tukossa.

    Näillä alkuun...

    VastaaPoista