keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Vuokraa naapurilta/naapurille auto?

Niin kuin aiemmin jo hiukan kerroin, pääsin blogin kautta tutustumaan Shareit Blox Car-nimiseen yritykseen, joka on tiivistetysti vertaisvuokrauspalvelu autoille. Voit siis ilmoittaa oman autosi vuokrattavaksi heidän palvelun kauttaan, tai vuokrata palvelusta yksityishenkilön autoa itsellesi käyttöön. Vuokrasin heiltä viikonlopuksi Tesla Model S:n ja kokeilin palvelua käytännössä.

Vuokraaminen oli yksinkertaista. Kirjauduit heidän palveluunsa nettisivuilla, jonka jälkeen tuli selkeät ohjeet kuinka rekisteröityminen tapahtuu. Kun rekisteröityminen oli valmis, pääsit lähettämään vuokrauspyynnön haluamastasi autosta, tässä tapauksessa Teslasta, jonka jälkeen jäit odottamaan vuokrauspyynnön hyväksymistä.
Tällä hetkellä autoja on vuokralla Helsingissä, Hyvinkäällä, Jyväskylässä, Lahdessa, Nummelassa, Turussa ja Vantaalla, mutta homma laajenee sitä mukaa kun ihmiset autojansa palveluun ilmoittavat.

Vuokraisitko sinä autoasi naapurille? Tai vuokraisitko naapurilta autoa?


Lähdin pohtimaan palvelua ilman Teslanmuotoisia laseja, ja mietin mitä mieltä palvelusta oikeasti olen. Ja tulin siihen tulokseen, että pidän tätä oikeasti melko näppäränä palveluna!

Silloin kun me asuimme vaimon kanssa Tampereen keskustassa, ei meillä ollut järkeä hommata omaa autoa. Ensinnäkään sille parkkipaikan saaminen olisi ollut tuskan takana, ja toiseksi ei meillä ollut sellaiseen varaa. Reissuja kuitenkin tehtiin jonkinverran silloinkin, mm. Pohjanmaalle, ja autoa piti aina lainata eri paikoista. Yleensä äidiltäni tai silloin tällöin kavereilta. Aina ei onnistunut mistään. Autovuokraamoitahan on ollut iät ja ajat, mutta koska niissä olevat autot on hommattu vartavasten vuokraamiskäyttöön, on niiden vuokrauskin melko kallista, jotta se on kannattavaa liiketoimintaa. Joten, jos tällainen palvelu olisi silloin ollut, olisimme varmasti käyttäneet sitä!

Meillekin on täällä Lempäälässä asuessa hommattu toinenkin auto talouteen, koska molempien pitää päästä liikkumaan töihin eri aikaan. Kuitenkin esim. viikonloppuna molemmat autot seisoo pihassa suurimman osan aikaa käyttämättömänä, ja jos jonnekin lähdetään, niin lähdetään yhdellä autolla. Tänä aikana voisin ihan hyvin vuokrata toista autoa jollekin sitä tarvitsevalle. Ainut vaan, että meidän kakkosauto on tällä hetkellä sen verran epäluotettava akunpurkautumisineen, että en sitä tohtisi vuokrata. Mutta jos se vaihtuu, aion vakavasti harkita kakkosauton vuokraamista!

Okei, kun ajattelin palvelua omalle kohdalleni, oli ensimmäinen ajatus että tuota omaa autoani en lähtisi vuokraamaan... Ja sen perään heräsi liuta kysymyksiä, mm. vakuutukset, kuka korvaa jos autolleni sattuu jotain, tai se varastetaan? Sain vastauksen, että palvelun kautta saa vakuutuksen, joka korvaa autoon tulleet vahingot sekä mahdollisen varkauden, ja ilman että omat bonukset kärsii. Toistaiseksi homma toimii vain If:n kautta, joka tarkoittaa sitä, että jos auton haluaa palveluun, pitää omakin auton vakuutus siirtää If:lle. Tavoite on kuitenkin saada muitakin vakuutusyhtiöitä mukaan.

Mitä mieltä itse olet? Onko oma auto pyhä? Voiko sitä lainata tuntemattomalle? Lainaisitko itse autoa tuntemattomalta?


-A-J/Parrakas Mies

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Todellakin lainaisin jos omistaisin tällä hetkellä. Tuo on todella hyvä homma ja kannatan ideaa.. Just selailin vuokra-autojen hintoja. Ja tulin päätökseen ottaa juna. Vielä kysyn paljonko teslan vuokra oli viikonlopulle. Vaikka pomolle vinkkasinkin työsuhdeautona.. Ecologista vaihtoehtoa. Näitä sun blogeja on todella mukava lukea. Jatka samaa rataa. T: Markus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro Markus! Hienoa että tykkäät blogista!
   Teslalle vuokraushintaa näyttää kertyvän 372€ päivältä, minä sain tämän testimielessä käyttööni veloituksetta joten en osaa sanoa tarkkaa hintaa viikonlopulle. Olisihan se hienoa jos työsuhdeautoksi saisit tuollaisen, voit perustella että on niin paljon mielekkäämpää lähteä töihin tuollaisella autolla!😄

   Poista