tiistai 31. toukokuuta 2016

Tallinna, yksi yö riittää.


Niin kuin etukäteen kehuin, viime viikonloppu vietettiin hääpäivän merkeissä Tallinnassa.
Olin varannut meille hotellin muutama viikko aiemmin keskiaikaistyylisestä hotellista Tallinnan vanhasta kaupungista. En siksi, että olisin jotenkin erityisesti keskiaika-fani, vaan siitä ainoasta syystä, että se oli viimeisiä hotelleja mistä vielä sai huoneen kohtuuhintaan ja kohtuumatkan päästä Tallinnan keskustasta.

Viime kerralla kävin Tallinnassa pari vuotta sitten, ja ihan puhtaasti viinanhakureissulla, kun haettiin toisen bestmanini kanssa hääjuomat sieltä. Silloin tajusin, että autolla matkustaminen laivaan asti on luksusta. Saat jonottaa lähtöä omassa autossasi, omassa rauhassa, ja sama juttu kun laivasta poistutaan, menet ajoissa istumaan autoosi, ja jonottelet kaikessa rauhassa pois. Ei tungosta, ei ryysistä.

Tällä kertaa ei kuitenkaan menty autolla meren yli, vaan Mondeo jätettiin satamaan parkkiin, ja jonotettiin terminaalissa, monen sadan muun ihmisen kanssa, ja tungettiin kilpaa ahtaita käytäviä pitkin. Eikä siinä mitään, en ole mikään ihmisvihaaja, mutta jos oot joskus maistanut sisäfilettä, ei kasler välttämättä enää maistu, jos ymmärrät mitä tarkoitan...

Kun oli seilailtu muutama tunti trubaduurin säestämänä Tallinnan satamaan, käytiin hakemassa sataman superalkosta pari skumppapulloa ja muuta naposteltavaa hotellihuoneeseen, ja päätettiin ottaa kaikkien kantamusten kanssa taksi. Parin kilometrin vauhdikkaasta matkasta pyysi taksikuski 15€, ja kun jälkeenpäin(ittee saa taas syyttää) tarkistin, oli hinta reilusti ylihinnoiteltu. No, ei käytetty sitten taksia enää loppureissulla.

Hotelli oli tosiaan keskiaikainen, ja huoneeseen pääsy oli sellainen labyrintti, että usko meinasi jossain vaiheessa loppua huoneen löytämisen suhteen.

Huoneeseen lopulta päästyämme huomasimme kuitenkin iloksemme, että olimme saaneet saunallisen huoneen! Olin juuri laivalla ehtinyt Jennille sanomaan, että olisi aika luksusta, jos huoneessa olisi sauna...

Muuten reissu oli kävelemistä ja ihmettelyä, ja mieleenpainuvin kokemus oli Estonian Burger Factoryn hampurilainen! Uskallan väittää, että se oli parhaan makuinen hampurilainen mitä olen tähän ikään mennessä syönyt. Suosittelen paikan tsekkaamista, jos burgeri-osastosta tykkää!

Siinä se on, savupekoniburger from heaven... I mean Tallinn..
Vaikka viikonloppu teki tehtävänsä, ja rentoutti huomattavasti kireätä ja stressaantunutta olotilaa, jäimme pohtimaan, oliko kaksi yötä Tallinnassa kuitenkin liikaa... Lauantaiaamusta kun olisi mennyt ja sunnuntaina iltapäivästä lähtenyt, olisi reissu varmasti ollut yhtä rentouttava.

Joka tapauksessa, Tallinna on kiva irtiottokaupunki lyhyen matkan päässä, ja hintataso on edullisempi kuin meillä täällä, joten hyvin syöminen ja juominen ei ota läheskään niin paljon kukkarolle kuin matkustaisi vaikka Suomen sisällä...

Nyt takaisin remontin pariin!

-A-J/Parrakas Mies


2 kommenttia:

 1. Jos joskus tarvitsee parturipalveluita (jotka hallitsevat myös parran) Tallinnassa, niin kaksi paikkaa on yli muiden.

  Hintaa laadulle tulee noin saman verran, mitä pääkaupunkiseudulla halvemmat paikat veloittavat. Eli virolaisittain hinnat ovat korkeahkot, mutta eikai kukaan nyt parturin takia ulkomaille matkustakaan. Leikkaus + parran siistiminen n. 25€.

  Paremmuusjärjestyksessä:

  https://www.facebook.com/renatgayanovbarber/
  https://www.facebook.com/RudeRatsBarbershop/

  Pari-kolme muutakin hyvää paikkaa löytyy, mutta ylläoleville varaukseton suositus.

  VastaaPoista
 2. www.lumberjack.ee
  Pronksi 3, 200-300m Virusta.
  Todella hyvä palvelu. Myöskin hieman arvokkaampi paikka, mutta parran/hiustenleikkuun lomassa voit nautiskella kahvia,teetä, olutta tai whiskyä.

  VastaaPoista