torstai 30. kesäkuuta 2016

Partavaha, kesämiehen kaveri!

Ajattelin kirjoittaa vähän partavahan tärkeydestä, ja varsinkin näin kesällä se nousee arvoon arvaamattomaan!

Hommahan meni karrikoidusti niin, että partaöljy on iholle ja partavaha karvalle. Molemmat sisältävät samoja luonnollisia hoitavia öljyjä, mutta partavahassa on lisäksi partakarvalle hyviä rasvoja, esim. shearasvaa ja/tai mehiläisvahaa, joka myös tekee aineesta koostumukseltaan paremmin karvaan sitoutuvaa.

Sen lisäksi, että partavaha siis muotoilee partakarvaa, se myös hoitaa sitä. Ja näin kesällä, kun ilmat on lämpimämmät, partakarva kuivuu herkemmin. Ja kun partakarva on kuiva, se myös helpommin varisee leuasta. Tässä tilanteessa partavaha astuu mukaan kuvioihin. 
Partavaha nimittäin suojaa karvaa helteellä ja kosteuttaa partakarvaa sen verran, että karva pysyy terveenä eikä tipu leuasta!

Partavaha kannattaa levittää mieluummin kuivaan kuin kosteaan partaan, ja näin kesällä sitä voi mielestäni huoletta käyttää joka päivä. On kuitenkin hyvä iltaisin huuhdella parta jotta vaha ei kerrostu ja rasvoita partaa liikaa. 
Annostuksessa ei tarvitse liioitella, peukalon kynnellä voit pyyhkäistä pienen määrän vahaa, lämmittää kämmenien välissä niin kauan kunnes vahaa muuttuu juoksevaksi/läpinäkyväksi, ja levittää kauttaaltaan partaan. Tämän jälkeen parta kannattaa harjata tai kammata, jotta vaha levittyy tasaisesti ja karva asettuu aloilleen. 

Vahan tuoksuna suosin näin kesällä itse raikkaampia tuoksuja, kuten sitrusta tai vaniljaa, mutta sen saat päättää täysin itse. Vahoja ja niiden tuoksuvalikoimaahan löytyy Suomenmaasta jo ihan joka lähtöön. 

Noin! Ja taas kesämiehen parta on turvassa ja voit asettaa aurinkolasit silmille ja hymyillä vastaantulijoille auringon kimaltaessa komeassa leuassasi!

A-J/Parrakas Mies


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti