sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Lauantai-ilta feat. Hiustenkuivaaja & Mikki Hiiri

Hain eilen pojan kotiin pitkän työviikon jälkeen. Olin ollut itsekin muutaman päivän pois talolta, kun tulimme iltapäivällä tänne, todetaksemme että putket ovat jäätyneet, ja vettä ei tule... Voimakkaasti lauhtunut keli teki ilmeisesti tepposensa.

Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun minun aikanani tässä talossa putket jäätyy, ja olin aluksi melko toimeton.  Luin ohjeen, että "paikallista jäätynyt kohta putkesta, ja koita sulattaa se esim. hiustenkuivaajalla"... Pyörin hiustenkuivaajan kanssa kellarissa vesipumpun ympärillä tietämättä yhtään mitä teen. "Paikallista jäätynyt kohta"... Millä helvetillä se paikallistetaan?!

Vähän aikaa sinne tänne hiustenkuivaajalla puhallellen luovutin, laitoin pumpun vieressä olleen arviolta 70-luvulta kotoisin olevan lämmittimen päälle ja menin sohvalle miettimään että voiko maidolla pestä hampaita...

Muutaman tunnin kuluttua,  miehisessä puuskassani, ja kyllästyneenä vedettömyyteen painoin uskaliaasti uudestaan tukankuivaimen kanssa kellariin, ja aloin määrätietoisesti puhaltamaan ensimmäiseen letkuun joka vesipumppuun menee...  Ajattelin, että meneehän se lauantai näinkin.

Ei ollutkaan paskempi idea, kun hetken kuluttua pumppu alkoikin pitää AIVAN JUMALATONTA ÄÄNTÄ, ja selkeästi vesi  alkoi taas virtaamaan. Innostuneena kammottavasta metelistä juoksin takaisin ylös, kokeilin keittiön hanaa, ja KYLLÄ! Vettä!

Ei oo kummempi homma meikäläiselle tuo vesiputkien sulattelu. Noin vaan.


Myöhemmin illalla, kun poika oli jo nukkumassa, katselin tv:tä, kun aloin kuulla rapinaa... Ajattelin, että mitä se jätkä on alkanut siellä rapistelemaan kesken uniensa, kun paikallistin, että ääni ei kuulunutkaan yläkerrasta, vaan keittiöstä... Roskakorin ovi oli auki, ja pussin sisältö liikkui... Miehisenä miehenä, äijien äijänä tönäisin paniikissa oven vain kiinni, ja rapina lakkasi.
Ajattelin kuitenkin, että emme voi muuttaa keskellä yötä pojan kanssa tästä talosta pois mystisen roskiksen rapistajan takia, vaan minun oli tehtävä TAAS miehen työ. Puin kaikki vaatteet ja hanskat mitä eteisestä löysin, nappasin uhmakkaasti roskiskaapin oven auki, nappasin roskapussin salamannopeasti hanskaani, luikin pihalle selkäpiitä puistattaen ja vein pussin pihan perälle roskikseen.

Ei oo kummempi homma meikäläiselle noiden jyrsijöiden hävittäminen. Noin vaan.

Aamulla siivosin roskiskaapista hiiren paskaa ja pelkäsin kokoajan jonkun hyppäävän niskaani.

Tsemppiä mulle!


-A-J/Parrakas Mies

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti