lauantai 4. maaliskuuta 2017

The Voice Of Finland – Matka syvälle itseensä

Huh.
Torstaina The Voice Of Finland-jaksossa tuli minun ja Tavisen Petrin Kaksintaistelu-esitys, Vesterinen Yhtyeineen-bändin kappale "Kukaan Ei Koskaan", ja olin todella jännittynyt koko päivän, mietin että kuinkahan se on mennyt, kun en muistanut esityksestäni juuri mitään. Biisi ja teksti tuossa kappaleessa on minulle niin iso, se kertoo minulle suurta ja lähellä olevaa tarinaa. Menin tekstiin täysin sisään, ja muistan ennen lavalle menoa pelkästään, että olin selkeästi vain siinä tarinassa kiinni. En ajatellut siinä hetkessä lähteväni lunastamaan mitään jatkopaikkaa, tai taistelemaan Petriä vastaan, vaan olin vakavana siitä, että pääsen tulkitsemaan tuon tarinan yhdessä Peten kanssa. 
Muistan, että olimme saaneet valmentajille ja apuvalmentajille jotain siitä tekstistä välitettyä, mutta tarkkaa ajatusta siitä mitä he kommentoivat, ei ollut. 
Kaksintaistelu. Kuva: Saku Tiainen

Torstaina katsoessani ohjelmaa suorana pääsin taas samaan tilaan kuin mitä minulla oli esitettäessä, ja olin huojentunut että se meni noinkin hyvin. Olin onnistunut siinä mitä lähdin tavoittelemaan. 

Petri on todella hieno laulaja ja aivan mahtava ihminen, me tapasimme jo ensimmäisen "Ääni ratkaisee"-vaiheen kuvauksissa ja tsemppasimme sielläkin toisiamme tietämättä että päädymme samaan tiimiin saati seuraavassa vaiheessa vastakkain. Siksi tilanne tuntui puristavalta. Mielessä pyöri, että toinen meistä voi vain jatkaa Ollin tiimissä, ja se oli raastava ajatus. Päätin kuitenkin jättää sen ajatuksen taakse, ja tehdä yhdessä Petrin kanssa parhaani tuon huikean biisin parissa. Ja niin siinä sitten kävi, että minä pääsin jatkamaan Ollin tiimissä, ja Petri lähti Saarijärvelle. 
Ääni Ratkaisee-vaihe. Kuva: Saku Tiainen

Heti perjantaina tuli ulos Ollin tiimin Knockout-jakso, jossa esitin Mikko Kuustosen Auroran. 
Knockoutissa meitä oli yhdeksän loistavaa laulajaa, ja olimme todella tiivis porukka, joka johtui siitä, että kaikki siinä olevat ihmiset ovat aitoja ja hyviä tyyppejä, teimme ohjelmaa yhdessä. Tsemppasimme toisiamme harjoituksissa ja häkellyin itse henkilökohtaisesti joka kerta kun kuulin muiden esityksiä. Mielettömiä laulajia ja esiintyjiä koko porukka. Mitenhän minun tässä tiimissä käy, vain neljä meistä pääsee jatkoon ja livelähetyksiin...
Aurora on ollut aina mielestäni yksi parhaita suomalaisia kappaleita, ja tämänkin biisin teksti on paljon enemmän kuin moni saattaa ensimmäisellä kuuntelukerralla ajatella. Tämä kertoo raastavan tarinan, jossa on kaipausta, luopumista, hiljaista toivoa ja lohdutonta ikävää. 
Siksi minulle olikin kova paikka onnistua, ja tehdä kunniaa näin isolle biisille. 
Perjantaina katsoessani lähetystä jännitys nousi taas. Muistan että bändi oli kova, ja antoi hienosti tilaa laululleni ja tulkinnalleni. Ja se fiilis kun Olli kehotti istumaan ensimmäiselle tuolille jo todella hienojen esitysten jälkeen, oli huikea ja hämmästynyt. 
Knockout. Kuva: Saku Tiainen

Knockout-vaihe oli piinaava. En edes tajunnut missä vaiheessa olin turvassa, ja Tiina minua jossain vaiheessa tökkäsi kylkeen istuessamme ylhäällä jännittämässä muiden tiimiläisten esityksiä, että "A-J, sä olet kanssa livelähetyksissä!" Mitä?! Olen vai?!
Niin siinä sitten lopulta kävi, että neljän parhaan joukkoon huikeasta Team Ollista päädyttiin!
Mukana olleet muut kanssakilpailijat olisivat mielestäni ansainneet myös jatkaa kilpailua, mm. Tenho Olavi hienona persoonana ja upeana taiteilijana oli yksi suosikkejani alusta asti. Sini Ikävalko, tuo flirttaileva pappi, on todella ammattitaitoinen, osaava ja tyylikäs esiintyjä. Ja aivan mieletön ihminen!
Mutta pelin henki on tämä. Osa jatkaa, ja joidenkin kohtalona on tippua kisasta. 
Kuva: Saku Tiainen

Olen täynnä intoa jatkaessani kohti suoraa lähetystä, ja nyt aion nauttia tästä matkasta. Olen sitä jo tehnytkin toki, mutta nyt tavoitteeni on täyttynyt moninkertaisesti. Takki auki ei mennä lavalle vieläkään, ja olen tosissani edelleen. Mutta jos minun matkani The Voice Of Finlandissa päättyy seuraavassa vaiheessa, olen silti enemmän kuin onnellinen. Olen saanut jo sellaisen kokemuksen elämäntarinaani, ja saanut tutustua niin hienoihin uusiin ihmisiin, että se lämmittää varmasti lopun ikääni. 

Kiitos kaikille ihmisille, tutuille ja tuntemattomille siitä kannustuksesta ja palautteesta mitä olen esityksistäni saanut. Olen häkeltynyt ja todella kiitollinen. Kiitos Olli Lindholmille siitä valmentamisesta ja ymmärtämisestä minua kohtaan, en olisi voinut kuvitella parempaa valkkua itselleni. 
Isoin kiitos kotonani saadulle tuelle ja kannustukselle. Ilman sitä en olisi tässä tilanteessa. Olemme valmiit, vahvat. 

Kiitellääs lisää sitten myöhemmin, nyt selkä suoraan ja kohti livejä! Olen valmis. 

Katso Ruudusta tähän asti tulleet esitykseni:

Loistavaa viikonloppua kaikille!

A-J/Parrakas Mies

4 kommenttia:

 1. Ai että A-J! Susta voi tulla ihan mitä vaan! Olet aivan törkeen hyvä laulaja, sun äänessä on taikaa! Joka kerta tulee tippa linssiin kun katson sun esityksiä. Toivottavasti voitat koko kisan, sinulla todellakin on kaikki mahdollisuudet siihen! Minä ainakin ostan sun levyn heti kun se ilmestyy ;)
  Nimim. Nainen 28 v

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos mahtavista sanoista! Olen häkeltynyt ja otettu!

   Poista
 2. Mikko Kuustosen Aurora sun laulamana oli ihan käsittämätön.. Olen kuunnellut ja katsellut sen Ruudusta varmaan 50 kertaa. Toivottavasti joskus levytät sen! Tsemppiä jatkoon TVOF:ssä!
  T. Minä Vantaalta :)

  VastaaPoista
 3. Thanks for sharing, nice post!

  Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua đồng hồ amazon trên amazon đức cũng như giải đáp trang web mua hàng mỹ uy tín để mua hàng trên pandora úc với kinh nghiệm mua hàng trên Amazon uy tín.

  VastaaPoista