Parranhoidon ABC

Miksi hoitaisit partaasi?

Monen suusta kuulee ihmettelyä, kun puhutaan partaöljyistä, partavahoista tai partasaippuoista. Eikö se nyt ole jo liikaa, siinähän se leuassa jo roikkuu, miksi siihen vielä jotain öljyä tarvitsisi laittaa?

Partaöljy on tehty ravitsemaan partaa, mutta ennenkaikkea ihoa parran alla. Iho karvan alla saattaa olla kovastikin huonossa kunnossa, jos se ei saa parran alle kunnon hoitoa. Parta voi kutista, hilseillä ja olla muutenkin epämukavan tuntuinen. Öljy on tämän ehkäisyyn ja hoitoon oiva materiaali, se pääsee helposti karvan läpi ihoon ja hoitaa siinä matkalla myös partakarvan.

Partaöljyt koostuvat yleensä erilaisista luonnonöljyistä. Partaöljy voi sisältää jojobaöljyä, aprikoosinsiemenöljyä, arganöljyä vain muutamia yleisesti käytettyjä öljyjä mainitakseni.

Partaöljyn käyttö siis pehmentää partaa, ehkäisee kutinaa ja hilseen muodostumista, ja antaa parralle hyvän tuoksun. Markkinoilla on enenevässä määrin erilaisia ja erituoksuisia partaöljyjä.

Partavaha, tai partabalsami, on partaöljyn kanssa suurinpiirtein samaa asiaa ajava tuote, mutta on koostumukseltaan kiinteämpää, ja sen tarkoitus on myös muotoilla partaa. Partavahan pohjana on usein mehiläisvaha, kookosrasva tai/ja shearasva, ja sieltä löytyy myös samoja öljyjä kuin partaöljyistä. Näiden tarkoitus on hoitaa ja suojata partakarvaa ihon lisäksi, sekä tehdä parta muotoiltavaksi.

Varsinkin pidempään partaan suositellaan käytettäväksi molempia, sekä partaöljyä että -vahaa, mutta jo sängestä eteenpäin kannattaa ottaa ainakin partaöljy käyttöön, kun iho ei enää pääse kunnolla kosketuksiin ilman kanssa jäädessään karvan peittoon.

Näiden käytön lisäksi kannattaa partaa kantavan ottaa käyttöön myös partakarvalle vartavasten tehty saippua.
Partasaippua, tai partashampoo, on tehty poistamaan partaan päivän aikana joutuneet ruuantähteet, hajut, nesteet ja muu lika mikä helposti sinne kertyy. Hyvä partasaippua pitää myös parran pehmeänä, poistaen päivän päätteeksi parranmuotoilutuotteet.

Suomesta löytyy tällä hetkellä jo useita hyvän parranhoitotuotevalikoiman omaavia verkkokauppoja, joista voi löytää omat suosikkinsa.

Parrakas Mies-blogi
www.parrakasmies.fi

12 kommenttia:

 1. Täytyy mainita, että mahtavuutta tämä blogisi. Melkein harmittaa, kun omaan naamaan ei parta kasva. :)
  Ja ensimmäistä kertaa selvisin miehen synttärilanjan kanssa panikoimatta. Että kiitos arvosteluista tästä aabeeceestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtui yksi "ja"! :D

   Poista
  2. Heisi! Mennyt kommenttisi ihan ohi! Kiitos paljon, lämmittää suuresti mieltä jos tästä on jollekin hyötyä! Mahtavaa!

   Poista
 2. Moikka, parranhoitoon ainakin epäsuorasti liittyvä kysymys. Onko sinulla tietoa/kokemusta millainen vaikutus parran kuntoon/kasvuun on noilla biotiini,yms valmisteilla. Onko niistä mitään taikaa parran kunnon/kasvun kannalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, anteeksi, unohtunut tähän vastata! Valitettavasti minulla ei ole biotiinivalmisteiden käyttämisestä parrassa minkäänlaista kosketuspintaa, sen vain olen kuullut jonkun asiantuntijalääkärin kommentoivan, että voimakkaampaan parrankasvuun ei ole mitään "poppaskonstia", kasvu ja tuuheus perustuu geeneihin. Ja joillekin saattaa alkaa parta kasvamaan kunnolla vasta vanhana miehenä. Mutta parran kuntoon en tiedä tosiaan vaikuttaako biotiinit.

   Poista
  2. Aloin itse käyttämään biotiinia 50 µg/päivä, koska alahuulen alapuolella ei parta kunnolla kasvanut. Noin 3vk jälkeen edellä mainittu kohta alkoi kirimään kasvussa. Parran kasvu on muutenki nopeutunut, ja karva tuntuu paremmalta ja ihokaan ei kutissut niin paljoon(tällöin en käyttänyt partaöljyä).

   Poista
  3. Oletko edes pornoine viiksinesi saanut lisättyä sekauaalista kanssa käymistä naisten kanssa 20-25v naiset lasketaan tähän. Eihän me panomiehet vanhaa tavaraa kynnetä ja kylmetetä

   Poista
 3. Moi! Näin naisena minua kiinnostaa, mikä on pehmeän partakarvan etu? Eikö pehmeä partakarva kutita ja/vai onko sillä jotain muita etuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Näin parrakkaana miehenä heittäisin, että pehmeä partakarva on
   -Miellyttävämmän tuntuinen
   -Helpompi käsitellä ja muotoilla
   -Ei katkea niin helposti
   Uskaltaisin vähän lähteä vertaamaan huonokuntoiseen tukkaan. Kunnon hampputukka vrt. hyvinvoivat kutrit.

   Poista
  2. Toivon että pidät posliininä ette vain säikäytä oikeita rakastelioita luotasi. Kantsii hankkii epilaatori jos et ni hanki vibraattori

   Poista
 4. Sain gyntherin tyyppiset himonussijan viikset käyttämällä amfetamiinia¹. Amfetamiini auttaa myös siihen et jaksan juosta vastakkaisensukupuolen peräasä ja tonni himonussia niitä himareillani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis jaksan himokkaasti hoidella naiset kuin naiset enpälkästään viiksilläni vaan amfesta saadulla lisä buustilla moneen kertaan ja nykyään baareisaa naiset kun huomaavat minut ja edelläni kiitävän maineeni rakastajana joudun sitten useamman naisen hoitelemaan yhden illan aikana. Täst siis pieni miinus. No seksuaalinen kuntokuuri on kyllä saanut kroppani timmimmäksi että jäntevämmäksi ja jaksan rakastella helposti joka kerta yli 3tuntia per akti.tv akti mauri

   Poista